Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Уряд окремо розглядатиме кожен запит щодо тих, які мають на меті виїхати на заробітки

В Кабміні зазначають, що роботодавець має забезпечити українцям належні умови проживання.

Фото Суспільного.

Уряд окремо розглядатиме кожен запит щодо тих, які мають на меті виїхати на заробітки

Європа повідомляє про нестачу сезонних працівників. З березня через пандемію коронавірусу додому повернулося близько 2 млн українців.

Кабінет міністрів окремо розглядатиме кожен запит щодо сезонних працівників з України, які мають на меті виїхати на заробітки за кордон під час дії карантину. Про це інформує Суспільне. Як повідомила пресслужба уряду, Європа зіткнулася з нестачею сезонних працівників, серед яких здебільшого були українці. Попри закриті кордони є країни, які нині потребують і готові прийняти українських заробітчан, кажуть у МЗС.

«Дійсно, звернення є. Але уряд України керується, насамперед, міркуванням безпеки і здоров’я наших громадян. В умовах поширення пандемії будь-яка подорож – це  небезпека захворіти, особливо, коли ця подорож здійснюється літаком», — сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

За словами Кулеби, уряд готовий розглядати кожен такий запит окремо. Рішення ухвалюватимуть «точково», виходячи з поточної епідемічної ситуації в тій чи іншій країні та при дотриманні певних умов.

Зокрема, в уряді зазначають, що роботодавець має забезпечити українцям належні умови проживання. За словами Кулеби, уряд готовий розглядати кожен такий запит окремо. Рішення ухвалюватимуть «точково», виходячи з поточної епідемічної ситуації в тій чи іншій країні та при дотриманні певних умов. 

Зазначається, що з березня через пандемію коронавірусу додому повернулося близько 2 млн українців.

Telegram Channel