Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Мамина любов – найміцніша броня

Рятували материнські молитви, а ще сили вижити додавало і те, що вдома з нетерпінням на нього очікують шестирічний син Влад та дружина.

Фото з архіву Віталія Фурмана.

Мамина любов – найміцніша броня

Кажуть, що лелеки поселяються лише на обійстях добрих людей. У Криничному, на Маневиччині, їхні гнізда можна побачити майже біля кожної оселі

Самі жителі  вірять, що лелеки – то добрий знак. Хоча війна внесла тут свої корективи. Чимало хлопців з цього села ціною власного життя боронили східні кордони в зоні АТО. І допоки вони стояли на варті на передовій, за них молилися вдома матері. Ганна Фурман цілий рік чекала на свого сина із фронту. Працювала завідуючою дитячим садочком у Криничному, доки він функціонував, а потім присвятила себе сім’ї: разом з чоловіком виховали двоє дітей, тепер тішаться внуками.

Точної дати повернення сина Ганна Володимирівна не знала. Лише сплеснула руками, коли побачила його на порозі, кинулася назустріч, припала до грудей. А він ніжно цілував її у заплакані очі…

– Я і раніше у сина запитувала: «Що будеш робити, якщо прийде повістка?», на що він впевнено відповідав: «Знайте одне: я ховатися не буду», – говорить мати. – Маючи досвід служби у прикордонних військах, Віталій потрапив у Перший батальйон територіальної оборони «Волинь», який пізніше увійшов до складу 14 ОМБР. Курс молодого бійця хлопці проходили на Чернігівському, Сумському полігонах. Про те, що відбувалось там, на Сході, син розповідав мало. Заспокоював, що на ІІІ-ій лінії оборони не стріляють, хоча сам знаходився на передовій.
 

Шахта Полтавська, що поблизу Єнакієвого, Артемівськ, Дебальцеве, Мар’їнка – дороги війни, якими довелось пройти Віталію. Рятували материнські молитви, а ще сили вижити додавало і те, що вдома з нетерпінням на нього очікують шестирічний син Влад та дружина. Хлопці були на першій лінії оборони під Дебальцевим близько 93 днів. Точної дати повернення сина Ганна Володимирівна не знала. Лише сплеснула руками, коли побачила його на порозі, кинулася назустріч, припала до грудей. А він ніжно цілував її у заплакані очі… А ще казав, що мамина любов – то найсильніша броня.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel