У Нововолинську радилися, що мають зробити до відкриття продовольчих ринків - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 28.45 € 33.25
У Нововолинську радилися, що мають зробити до відкриття продовольчих ринків

Керівництво міста міркує, як втілити поставлені держвладою вимоги на практиці.

Фото Нововолинської міськради.

У Нововолинську радилися, що мають зробити до відкриття продовольчих ринків

Зокрема Держпродспоживслужба має перевірити можливість дотримуватися протиепідемічних вимог на робочих місцях

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій погодила алгоритм подальших дій. Міський голова поставив завдання керівникам усіх служб надати свої пропозиції. Директору  Нововолинського  ринку   Ігорю Федоришину  доручено підготувати обґрунтування виконання вимог постанови головного санітарного лікаря із зазначенням терміну. Про це інформує сайт Нововолинської міської ради. Після цього Нововолинське міське управління головного управління Держпродспоживслужби  у Волинській області  повинно провести тестування робочих місць  на предмет відкриття ринку.

Після цього Нововолинське міське управління головного управління Держпродспоживслужби  у Волинській області  повинно провести тестування робочих місць  на предмет відкриття ринку.

Директор  Нововолинського ринку Ігор Федоришин планує зібрати актив і буде радитися, як забезпечити виконання вимог постанови головного Державного санітарного лікаря України. Центральний ринок міста має ще й свою специфіку: продовольчо-промислову групу.

Адже основною умовою роботи продовольчих ринків є рішення відповідного територіального органу Держпродспоживслужби про дотримання протиепідемічних вимог.

Серед цих вимог:

  • допуск працівників до агропродовольчого ринку, продавців і відвідувачів на територію агропродовольчого ринку здійснювати виключно за навності вдягнутої медичної маски( у тому числі виготовленої самостійно)або респіратора та проходження безконтактного температурного скринінгу;
  • наявність на кожному вході (вїзді на територію агропродовольчого ринку диспенсерів з антисептиком;
  • кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території агропродовольчого ринку, не повинна перевищувати кількості, з розрахунку 1 покупець на 10 м.кв.торгівельної площі ринку;
  • відстань між робочими місцями продавців складає не менше 3 метрів, місця торгівлі обладнані захисними екранами між продавцями і покупцями із плівки або пластику;
  • проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години, прибирання та дезінфекції всіх приміщень, включаючи стаціонарні торгівельні місця – в кінці кожного робочого дня;
  • відсутність неконтрольованої стихійної торгівлі на прилеглій до агропродовольчого ринку території;
  • забезпечення постійного інформування відвідувачів агропродовольчого ринку щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватись та щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19.