Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Луцька рада дозволила працювати лише сільськогосподарським ярмаркам

На територіях, де продаватимуть сільськогосподарську продукцію, чергуватиме інспектор муніципальної варти.

Фото i-visti.com.

Луцька рада дозволила працювати лише сільськогосподарським ярмаркам

Рішення про ринкову торгівлю депутати прийняли на позачерговій сесії. Звичайні ринки поки не відкриють

Сьогодні під час дистанційного пленарного засідання позачергової 76-ої сесії міської ради депутати внесли зміни до рішення міської ради від 16.03.2020 №72/4 «Про тимчасове зупинення роботи об’єктів загального користування, розташованих у м. Луцьку та населених пунктах Прилуцького старостинського округу, з метою запобігати розповсюдженню захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19». Про це інформує сайт Луцької ради.

Дозвіл дали на роботу лише сільськогосподарських ярмарків, місця яких визначать відповідними документами міської ради та виконавчого комітету Луцької міської ради.

За словами депутата міської ради Ігоря Поліщука, на таких ярмарках просто неба зможуть здійснювати продаж сільськогосподарської продукції власного виробництва фермери, фермерські господарства та інші підприємства, що виробляють саме таку продукцію, але виключно з вимогами щодо безпеки, що будуть зазначені в рішенні. Дозвіл дали на роботу лише сільськогосподарських ярмарків, місця яких визначать відповідними документами міської ради та виконавчого комітету Луцької міської ради.

«Таким рішенням ми хочемо підтримати фермерів, а лучан забезпечити можливістю купувати продукцію вітчизняного виробництва за цінами, що зазвичай нижче, ніж в супермаркетах та підтримати малий бізнес міста», - наголосив Ігор Поліщук.

Отож, у Луцьку пропонують такі локації для продажу сільськогосподарської продукції:

- поруч з ТЦ «Глобус» по вул. Єршова;

- поруч з РАЦСом по пр. Соборності;

- стоянка по вул. Глушець через дорогу від гімназії № 4;

- у Привокзальному м-ні на стоянці поруч з залізничним вокзалом;

- бульв. Дружби Народів (поблизу буд. №1);

- вул. Рівненській (поблизу АЗС «Shell»);

- вул. Володимирській (район МКБ).

Депутат міської ради Сергій Савчук запропонував розглянути можливість відкриття ще однієї локації на вул. Львівська (поруч автостанції №2).

Перелік локацій для продажу сільськогосподарської продукції затвердять сьогодні члени виконавчого комітету.

На територіях, де продаватимуть сільськогосподарську продукцію, чергуватиме інспектор муніципальної варти, який здійснюватиме температурний скринінг, а керівники торговельних місць мають забезпечити за допомогою розмітки відстань між відвідувачами не менше 1,5 метра, відстань між місцями торгівлі не менше 3 метрів, а також здійснювати регулярне додаткове прибирання та дезінфекцію. Якість і безпека продуктів має бути підтверджене документально.

Telegram Channel