Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
СБУ знешкодила угруповання, яке готувало пропагандистські матеріали до річниці 2 травня в Одесі

Основна мета пропагандистів – дискредитувати авторитет України на міжнародній арені.

Фото СБУ.

СБУ знешкодила угруповання, яке готувало пропагандистські матеріали до річниці 2 травня в Одесі

2 травня 2014 року в ході масових заворушень в місті загинуло 48 людей і ще 200 постраждали

Працівники Служби безпеки України знайшли та знешкодили проросійське угруповання «Куликове поле», яке готувало провокації в Одесі до річниці подій 2 травня 2014 року. Про це повідомляє 30 квітня пресслужба відомства, передає видання «Дзеркало тижня».

«Встановлено, що одним з напрямків антидержавних проявів повинно було бути поширення в Одесі друкованої агітаційної продукції сепаратистського характеру із закликами до створення так званої «республіки Новоросія « і силового захоплення державної влади» – йдеться в повідомленні.

В СБУ впевнені, що основна мета пропагандистів – такими заходами дискредитувати авторитет України на міжнародній арені.

Під час обшуків у представників «Куликового поля» було знайдено значну кількість друкованої пропагандистської продукції сепаратистського характеру.

Під час обшуків у представників «Куликового поля» було знайдено значну кількість друкованої пропагандистської продукції сепаратистського характеру. «В рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 109, ч. 1 ст. 14 і ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України, проводяться слідчі дії. За їх результатами будуть прийматися відповідні процесуальні рішення «, - йдеться в повідомленні.

В Одесі  2 травня 2014 року в ході масових заворушень загинули 48 людей і ще 200 постраждали. Більшість загинула в Будинку профспілок під час пожежі.

Протистояння почалося після того, як на Олександрівському проспекті зібралася група озброєних бойовиків, які зупинили марш «За єдину Україну». Почалася бійка, що поширилася на сусідні вулиці. Очевидці стверджують, що перший загиблий з числа проукраїнських мітингувальників помер від кульових поранень з автоматичної зброї. 

Telegram Channel