Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Правоохоронці з'ясували, хто підпалив монастир Московського патріархату

Чоловік може вийти на свободу, якщо за нього внесуть заставу в розмірі 168 тисяч гривень.

Фото pxhere.com.

Правоохоронці з'ясували, хто підпалив монастир Московського патріархату

Співробітники Київського відділу поліції Одеси затримали підозрюваного в підпалі двох машин і госпбудівлі на території Свято-Успенського чоловічого монастиря УПЦ (МП)

Зловмисником виявився чоловік 1971 року народження – колишній послушник монастиря, в даний час безхатько.

Чоловік зізнався у скоєному злочині. Головною версією слідство вважає помсту.

Про це розповіло джерело в головному управлінні нацполіції Одеської області, передає «Еспресо» із посиланням на «Думську».

Чоловік зізнався у скоєному злочині. Мотиви його дій встановлюються. Головною версією слідство вважає помсту.

Затриманому повідомили про підозру за частиною 2 ст. 194 КК України (умисне знищення майна, вчинене шляхом підпалу). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, пожежа в монастирі спалахнула в ніч на 24 квітня. Палій скористався трьома «коктейлями Молотова». Дві він жбурнув під автомобілі, припарковані на території монастиря, - «Тойоту» і ВАЗ. Ще одну кинув в господарську споруду, яка швидко спалахнула.

Вогонь побачили насельники обителі, які викликали пожежників. Ті прибули оперативно. Їм знадобилося дві години, щоб локалізувати пожежу на площі 480 м кв. і ще одну годину на повну ліквідацію.

Під час допомоги пжежникам зламав ногу насельник Успенського чоловічого монастиря архімандрит Володимир (Якименко), якого з місця події відвезла швидка допомога.

Підозрюваного знайшли завдяки записам з камер спостереження.

Telegram Channel