Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Командувач назвав найгарячіші напрямки в зоні ООС

Кравченко звернув увагу, що бойовики так і не відвели від лінії розмежування значну частину важкої техніки.

Фото Штабу ООС / Facebook.

Командувач назвав найгарячіші напрямки в зоні ООС

З початку року СММ ОБСЄ зафіксувала понад 7 тисяч порушень бойовиками режим тиші

Бойовики російсько-окупаційних формувань продовжують ігнорувати режим тиші й активно застосовують заборонені Мінськими домовленостями види озброєнь, констатував командувач Об'єднаних сил Володимир Кравченко. Про це інформує видання «Дзеркало тижня».

«Незважаючи на досягнуті домовленості про припинення обстрілів, загарбники продовжують вести вогонь на ураження по підрозділах Обёэднаних сил. Так, з початку 2020 році спеціальної моніторингова місія ОБСЄ в Україні у своїх щоденних звітах зафіксувала понад сім тисяч випадків порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ», - розповів генерал в інтерв'ю інформагентству «Укрінформ», опублікованому 30 квітня.

Кравченко звернув увагу, що бойовики так і не відвели від лінії розмежування значну частину важкої техніки і регулярно обладнують вогневі позиції в житловій забудові на окупованій території.

Найбільша активізація противника спостерігається Сєвєродонецькому, Попаснянському, Авдіївському та Маріупольському напрямках.

«Періодично противник здійснює артилерійські обстріли з прихованих вогневих позицій, які, як правило, обладнанні в межах окупованих сіл і містечок. Відверто порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, бойовики систематично обстрілюють населені пункти, в результаті чого гинуть мирні люди, руйнуються житлові будинки та об'єкти критичної інфраструктури», - зазначив командувач. Найбільша активізація противника спостерігається Сєвєродонецькому, Попаснянському, Авдіївському та Маріупольському напрямках.

Читайте також: Українська розвідка підрахувала втрати бойовиків за тиждень

26 червня 2019 року  українські підрозділи під контролем ОБСЄ були відведені від Станиці Луганської. З 29 по 31 жовтня тривало відведення ЗСУ від Золотого на Луганщині, 9-11 листопада проходило розведення в районі Богданівки і Петрівського на Донеччині. Однак після відведення ЗСУ вогнева активність бойовиків лише зросла. За перші півтора місяці 2020 року противник майже 150 разів застосував ствольну артилерію і важкі міномети, витративши близько 1,5 тис. боєприпасів.

Telegram Channel