Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Погода на суботу, 2 травня: короткочасний дощ, місцями гроза

Весняно! Яблуневоцвітно!

Фото nebolet.com.ua

Погода на суботу, 2 травня: короткочасний дощ, місцями гроза

Вшановується пам'ять преподобного Івана Старопечерника. У народі цього святого називали Іваном Воїном, і вірили в нього як захисника від крадіїв

Якою буде погода на Волині завтра:

2 травня у Луцьку мінлива хмарність. Короткочасний дощ. Гроза. Видимість 4-6 км. Вітер західний, 5-10 м/с. Температура вночі 5-7º тепла, вдень 17-19º тепла.

Мінливою хмарність буде і на теренах Волинської області. Короткочасний дощ, місцями гроза. Видимість 4-6 км. Вітер західний, 5-10 м/с, вдень місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 4-9º тепла, вдень 15-20º тепла.

Найтепліше 2 травня було у 1977-му році – плюс 27,2 градуса, найхолодніше – у 2000-му році – мінус 1,2 градуса.

Народний прогноз погоди:

У цей день вшановується пам'ять преподобного Івана Старопечерника. У народі цього святого називали Іваном Воїном, і вірили в нього як захисника від крадіїв. У цей день був звичай розстилати на землі полотна, класти пироги. Таким чином наші пращури пригощали весну, щоб вона дала хороший врожай. У цей час зацвітає бузина, жовта акація, польовий клен, осика.

Прогноз погоди на післязавтра:

3 травня мінлива хмарність за прогнозами синоптиків збережеться. Короткочасний дощ, місцями гроза. Вітер північно- західний, 5-10 м/с. Температура вночі 5-10º тепла, вдень 14-19º тепла.

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel