Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Горохівщині виявили водобраконьєрів

На Мар’янівському водосховищі викрито порушення правил рибальства.

Фото: Волинський рибоохоронний патруль.

На Горохівщині виявили водобраконьєрів

Першого травня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля здійснили спільний рибоохоронний рейд з працівниками Горохівського відділу поліції ГУНП у Волинській області.

Близько 5 години викрито порушення правил рибальства. Двоє громадян здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – мисиновою сіткою. Порушники встигли виловити 5 кг риби: 27 екз. карася сріблястого. Інцидент стався на Мар’янівському водосховищі, поблизу с. Цегів Горохівського району Волинської області.

На громадян складено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готуються до передачі у суд для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданих збитків.

Дана стаття передбачає штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.

Оскільки порушення здійснено в нерестовий період, суд може розглянути питання щодо відкриття провадження за ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду). Дана стаття передбачає штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення - прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.

 

 Довідкова інформація
Нагадуємо, з першого квітня розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом. Рибалити можна з берега в межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ.

Джерело: Волинський рибоохоронний патруль
Telegram Channel