Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Поліцейські Рівненської області затримали чотирьох осіб за бурштиновий бізнес (Фото)

До так званого офісу можна було потрапити лише після попереднього узгодження у телефонному режимі.

Фото Нацполіції.

Поліцейські Рівненської області затримали чотирьох осіб за бурштиновий бізнес (Фото)

Правоохоронці проводять обшуки за місцями скупки, обробки сонячного каменю та місцем проживання учасників угруповання

Поліцейські Рівненщини викрили групу осіб в організації бурштинового бізнесу. Про це інформує Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, Департамент «Корпус оперативно-раптової дії» Національної поліції України, поліція Рівненської області у фейсбуці. До складу групи входило чотири мешканці Сарненського району, кожний з яких відповідав за свій напрям діяльності. 

 

 Наразі проводяться санкціоновані обшуки за місцями скупки, обробки бурштину та за місцем проживання учасників угруповання. Вже вилучено значну кількість обробленого та необробленого каміння.

 

 

 

 До складу групи входило чотири мешканці Сарненського району, кожний з яких відповідав за свій напрям діяльності.

Організатор контролював діяльність угруповання та розподіляв кошти, отримані від підпільного бізнесу, інші учасники підшукували клієнтів для оптової реалізації каміння, займалися скупкою бурштину-сирцю, організовували обробку каміння, відповідали за його зберігання та подальший збут.

Аби не потрапити у поле зору поліцейських та з метою конспірації злочинної діяльності, вони працювали у закритому режимі. До так званого офісу можна було потрапити лише після попереднього узгодження у телефонному режимі дати та часу зустрічі. Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 240-1 (Незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до семи років з конфіскацією майна.

 

 

Telegram Channel