Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині очільники громад влаштували «медичний» скандал через... шкільний автобус

Як так сталося, що частина медиків їдуть на роботу автобусом, а інші йдуть пішки?

Фото: Kievpastrans-Bogdan_A-092.

На Волині очільники громад влаштували «медичний» скандал через... шкільний автобус

Мер Нововолинська звинувачує голову Поромівської ОТГ щодо затягування вирішення питання про налагодження співпраці у наданні медичної субвенції жителям підпорядкованих сіл за лікувальні послуги у Нововолинській міській лікарні

За півтора місяця карантину питання довезення медичних працівників Нововолинської ЦМЛ, які проживають в селах Поромівської ОТГ, так і не налагоджене. «Вкотре змушений звернутися до її керівника, який до того ж сам проживає у Нововолинську, аби вирішити проблему доїзду медпрацівників до місця роботи, котрі самотужки змушені добиратися до неї - написав у фейсбуці міський голова Нововолинська Віктор Сапажніков. – А для цього можна задіяти шкільні автобуси. Раніше голова Поромівської сільської ради повідомляв, що цей транспорт знаходиться на ремонті. Сподіваюся, що за півтора місяця карантину його вже відремонтували. До того ж з керівником Поромівської ОТГ не було вирішено питання про налагодження співпраці у наданні медичної субвенції жителям підпорядкованих сіл за лікувальні послуги у Нововолинській міській лікарні. Чому ж таке зневажливе ставлення до своїх виборців, за яких ви, пане голово, відповідаєте?».

Мої медсестри з сіл Морозовичі та Осмиловичі змушені пропрацювавши 24 години йти додому пішки. 

У відповідь голова Поромівської ОТГ Євген Недищук заявив: «Поромівський шкільний автобус вже місяць як довозить медпрацівників до роботи і забирає їх додому. Дякую за увагу». Його слова підтверджують і інші користувачі. Зокрема, шкільним автобусом користуються медики стоматологічної лікарні. «Може, з Поромова й возить. А я майже щодня, коли їду на роботу, бачу «швидку» з Нововолинського центру ПМСД, якою забирають медичних працівників з Бортнова і Бужанки», - дискутують користувачі соцмережі. Зокрема люди нарікають і на погану дорогу дл сіл громади, а дехто пише, що «невелика проблема» добратися на роботу велосипедом, а проблема швидше надумана. «Люди все життя їздили на роверах на роботу з ближніх сіл,вже і на пенсію повиходили».

А от завідувач неврологічним відділенням КНП «Нововолинської ЦМЛ» Ольга Доманська заперечує наявність довозу лікарів. «На початку карантину мало бути вирішене питання транспортування сільських медпрацівників в лікарню та з неї додому, брали всіх дані. Але на сьогоднішній день Поромівське ОТГ так і не посприяла у вирішенні цієї проблеми. Шановний пан Недищук, голова Поромівської ОТГ, розповідає всім, що мешканці сіл завдяки йому відвозяться на роботу до КНП «НЦМЛ». Але я хочу запевнити, що це зовсім не так! Мої медсестри з сіл Морозовичі та Осмиловичі змушені пропрацювавши 24 години йти додому пішки. Ще є медсестра із села Суходоли, санітарка із Бужанки, але це інші ОТГ. Всього 6 медпрацівників із сіл. Пацієнти у відділенні з інсультами, з важким станом здоров'я, ліжковим режимом. Вони виконують дуже важку роботу. Їм не легко працювати та ще й за таку мізерну заробітну плату. Але мусить хтось працювати, допомагати нашим пацієнтам. Ось така правда. Ось таке відношення до медпрацівників! Чому так? Не вже це є такою проблемою вирішити це?» - зазначає Ольга Доманська. 

Telegram Channel