Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
На Волині браконьєри виловили сітками 27 карасів (Фото)

Нічого собі!

Ілюстративне фото ohotniki.ru

На Волині браконьєри виловили сітками 27 карасів (Фото)

І це ще й під час нерестового періоду...

Першого травня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля здійснили спільний рибоохоронний рейд з працівниками Горохівського відділу поліції ГУНП у Волинській області.

Близько 5 години викрито порушення правил рибальства. Двоє громадян здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – мисиновою сіткою. Порушники встигли виловити 5 кг риби: 27 екз. карася сріблястого. Інцидент стався на Мар’янівському водосховищі, поблизу с. Цегів Горохівського району Волинської області.

Порушники встигли виловити 5 кг риби: 27 екз. карася сріблястого.

На громадян складено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готуються до передачі у суд для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданих збитків.

Оскільки порушення здійснено в нерестовий період, суд може розглянути питання щодо відкриття провадження за ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду). Дана стаття передбачає штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення - прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.

Telegram Channel