Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Іноземна розвідка підготувала доповідь про причетність Китаю до пандемії COVID-19

У досьє особливу увагу приділено групі вчених і її дослідженням під керівництвом вченого Ши Чженлі.

Фото pixnio.com.

Іноземна розвідка підготувала доповідь про причетність Китаю до пандемії COVID-19

Спецслужби розслідують, чи відбувся ненавмисний витік вірусу з лабораторії в Ухані

Китай навмисно приховував або знищив докази про спалах коронавірусу, зробивши «напад на міжнародну прозорість», який забрав десятки тисяч життів. Про це йдеться в 15-сторінковому досьє, підготовленому спецслужбами США, Великої Британії, Канади, Австралії та Нової Зеландії (альянсом «П'яти очей» (Five Eyes), передає УНН з посиланням на статтю британської газети The Daily Telegraph.

Так, у доповіді говориться, що ставлячи «під загрозу інші країни», китайський уряд приховув новини про вірус, змушуючи мовчати або «зникати» лікарів, знищуючи докази в лабораторіях і відмовляючись надавати живі зразки міжнародним вченим, які працювали над створенням вакцини.

Китайський уряд приховув новини про вірус, змушуючи мовчати або «зникати» лікарів, знищуючи докази в лабораторіях і відмовляючись надавати живі зразки міжнародним вченим, які працювали над створенням вакцини. 

У міру того, як спецслужби розслідують, чи відбувся ненавмисний витік вірусу з лабораторії в Ухані, в досьє особливу увагу приділено групі вчених і її дослідженням під керівництвом вченого Ши Чженлі, а кілька досліджень, які вони проводили, вказані як області, що викликають стурбованість.

Зокрема, цитується робота вчених з виявлення зразків коронавірусу з печери в провінції Юньнань в 2013 році. Тоді виявилося, що один з вірусів, виявлених під час дослідження, на 96% генетично схожий з вірусом SARS-CoV-2.

Також увагу спецслужб привернуло дослідження тієї ж групи по синтезу коронавірусу, отриманого від кажана, якого неможливо було вилікувати.

Telegram Channel