Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Дельфін заплив на 135 кілометрів вглиб материкової України (Відео)

Афаліна протягом року трапляється по всій акваторії Чорного моря, включаючи територіальні води України. Вид занесено до Червоної книги України.

Фото Pixabay.

Дельфін заплив на 135 кілометрів вглиб материкової України (Відео)

Операція із порятунку тварини зірвалася

На гарячу лінію Миколаївського рибоохоронного патруля надійшло повідомлення від людей про те, що в річці Південний Буг поблизу села Себіне знаходиться дельфін. 

На місці рибпатрульні побачили чорноморського афаліну, який був дуже наляканий та ігнорував усі намагання допомогти. Згодом дельфін заспокоївся та пішов на контакт, розповідає Еспресо.TV з посиланням на офіційний сайт Управління Державного агентства рибного господарства у Миколаївській області.

Тягти дельфіна силоміць, штовхати, перетягувати, кантувати у напрямку до моря не можна, бо шкіра у дельфінів ніжна, густо пронизана кровоносними судинами та нервовими закінченнями.

«Врятувати дельфіна не так просто. Для цього потрібне спеціальна техніка та приладдя. Проте нам вдалося домогтися позитивної динаміки та дельфін пішов на контакт. За допомогою катерів тварина подолала 17 км акваторією річки в сторону Бузького лиману. На жаль, з настанням темряви дельфін загубився. Державні інспектори продовжують рятувальну операцію», - коментує начальник Управління Євген Міщенко.

Вперше за останні декілька років дельфін заплив так далеко в річку. За приблизними підрахунками він подолав понад 135 км.

«Тягти дельфіна силоміць, штовхати, перетягувати, кантувати у напрямку до моря не можна, бо шкіра у дельфінів ніжна, густо пронизана кровоносними судинами та нервовими закінченнями», - наголошують рибпатрульні.

Telegram Channel