Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Секретар міської ради Григорій Пустовіт зустрівся із підприємцями міста Луцька

Під час зустрічі було обговорено ряд питань, зокрема - про роботу ринків та торгівлю непродовольчими групами товарів.

Фото lutskrada.gov.ua.

Секретар міської ради Григорій Пустовіт зустрівся із підприємцями міста Луцька

Під час зустрічі обговорювали питання роботи ринків

Сьогодні відбулась зустріч секретаря міської ради, виконувача повноважень міського голови Григорія Пустовіта із суб’єктами підприємництва, що здійснюють свою господарську діяльність на ринках міста Луцька. Під час зустрічі було обговорено ряд питань, зокрема - про роботу ринків та торгівлю непродовольчими групами товарів, інформує Луцька міська рада.

Підприємців цікавила можливість відкриття ринків на території нашого міста, зважаючи на постанову Кабінету міністрів №313 від 29 квітня. Вони розповіли, що на сьогодні у Луцьку через карантинні обмеження ці ринки не працюють, а вони несуть втрати. Особливо це стосується продовольчих груп товарів, що мають обмежений термін придатності.

«Міська рада робить все, що дозволяє її бюджет, аби піти на зустріч малому бізнесу. Наприклад, Верховна Рада своїм рішенням звільнила власників ринків від сплати земельного податку на час карантину. Окрім того, основні кошти на заходи попередження епідемії коронавірусу також виділені із міського бюджету: 60 млн грн для обласної лікарні, де лікуються хворі на коронавірус; додаткові кошти для працівників швидкої допомоги та інфекційної лікарні. Загальна сума коштів, виділених на боротьбу із COVID-19 – 74 млн грн. Місто не може підмінити собою усі державні органи. Лише за квітень міський бюджет недоотримав 40 млн грн; загалом, за період з березня по травень, місто недоотримає близько 110 млн грн. І ми готові віддати все, проте постає питання: де взяти гроші на заробітні плати лікарям, вчителям, та іншим професіям, що опинилися під загрозою?», - розповів, в свою чергу, Григорій Пустовіт.

Місто не може підмінити собою усі державні органи. Лише за квітень міський бюджет недоотримав 40 млн грн; загалом, за період з березня по травень, місто недоотримає близько 110 млн грн. І ми готові віддати все, проте постає питання: де взяти гроші на заробітні плати лікарям, вчителям, та іншим професіям, що опинилися під загрозою?

Також він зазначив, що міська влада діє в межах наданих Законом повноважень та запровадила карантинні обмеження у відповідності до постанови Кабінету міністрів від 11 березня №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Відповідно, усі її рішення зараз спрямовані лише на одне - не допустити неконтрольованого розповсюдження COVID-19, що може спричинити до значних людських втрат.

Що стосується агропродовольчих ринків, то вирішення питання про отримання дозволу на проведення своєї діяльності можливо після відповідного висновку Держпродспоживслужби.

У свою чергу, присутні підприємці висловили свою стурбованість також на рахунок не лише продуктової, а й промислової групи товарів. Вони зазначили, що готові взяти на себе повну відповідальність за дотримання усіх вимог карантину та організацію необхідних протиепідемічних заходів.

Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт відповів, що рішенням Кабміну дозволено торгівлю лише агропродовольчим ринкам, тож Луцька міська рада у свої діяльності має не суперечити цим постановам та діяти в рамках Закону.

Telegram Channel