Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Компанії Facebook та Viber готові сплачувати ПДВ до бюджету України

Сподіватимемося, що це будуть не якісь копійки...

Фото akket.com

Компанії Facebook та Viber готові сплачувати ПДВ до бюджету України

Це стверджує голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев

Компанії Facebook та Viber готові до запровадження ПДВ для електронних послуг, які надають нерезиденти українським громадянам.

Про це в інтерв'ю «БізнесЦензор» заявив голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев, повідомляє Економічна правда.

«Я вважаю, що треба приймати (законопроєкт) якнайшвидше. Що тут обговорювати? Вони надають послуги не першої необхідності. Сплачувати повинні нерезиденти, які будуть робити це із задоволенням», - сказав він.

Ми з Facebook зустрічалися і з Viber зустрічалися. Вони готові це робити.

«Ми з Facebook зустрічалися і з Viber зустрічалися. Вони готові це робити (платити ПДВ). Facebook заявив, що він сплачує ПДВ в 20 юрисдикціях і він готовий робити це тут. У них є готові інструменти для цього», - запевнив Гетманцев.

Раніше у Верховній Раді зареєструвалм законопроєкт, який пропонує ввести податок на додану вартість у розмірі 20% на електронні послуги, які надаються фізичним особам від компаній-нерезидентів України, таких як Google, Facebook або Youtube.

Автором ініціативи виступив нардеп від «Слуги народу» та голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Подорожчання на 20% (ПДВ) можуть відбутися з будь-якими послугами, які споживач отримує через інтернет від компаній-нерезидентів (міжнародні корпорації накшталт Youtube, Netflix, Google, Apple, AliExpress, тощо)

Аналогічне подорожчання очікується і в сфері E-commerce. Мова йде про розміщення реклами на платформах Facebook та Google, YouTube і в мобільних додатках.

Telegram Channel