Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Луцьку з 7 травня запрацюють агропродовольчі ринки

Якщо на якомусь з ринків будуть порушення, їхня робота буде припинена.

Фото УНН.

У Луцьку з 7 травня запрацюють агропродовольчі ринки

В обласному центрі прийняли рішення про надання дозволу на роботу агропродовольчих ринків з 7 травня

Зокрема, дали дозвіл працювати п'ятьом ринкам, натомість два ринки не надали відповідних документів про забезпечення санітарної безпеки відвідувачів, відтак вони зможуть працювати лише з 11 травня. Про це йшлося 6 травня під час позачергової 77-ї сесії міської ради, пишуть Волинські новини.
Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк поінформував, що до агропромислових ринків належать Центральний ринок, Завокзальний ринок, фірма «Домінанта» на Карпенка-Карого, Північний ринок, ринок «Лучеськ», ринок на Дружби Народів, Комунальне підприємство «Луцькі ринки» на вулиці Глушець.
Проте працювати з них можуть лише п’ять, які надали відповідні документи. Депута Олександр Козлюк, який вивчав це питання, пояснив, що контроль за ринками здійснює продспоживслужба.

Зокрема, дали дозвіл працювати п'ятьом ринкам, натомість два ринки не надали відповідних документів про забезпечення санітарної безпеки відвідувачів, відтак вони зможуть працювати лише з 11 травня.

«Всі ринки, окрім тих, що на бульварі Дружби Народів та на Глушець, надали гарантійні листи, що вони зможуть забезпечити санітарну безпеку відвідувачів. Проте всі оператори, які зареєструються належним чином, потім зможуть здійснювати господарську діяльність з 11 травня», - зазначив Олександр Козлюк.
Натомість депутат, радник міського голови Ігор Поліщук наголосив, що в чистому вигляді в місті немає жодного агропромислового ринку. «Наприклад, у критому павільйоні на Центральному ринку продають і фрукти іноземного походження, і молочні продукти з Білорусі. Продспоживслужба все це контролює. Якщо на якомусь з ринків будуть порушення, Держпродспоживслужба нам сигналізує і ми припиним роботу такого ринку», - зазначив Ігор Поліщук та запропонував не конкретизувати перелік товарів, адже контролюється, чим торгують на ринках.

Джерело: Волинські новини.
Telegram Channel