Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Нововолинську блокпости знімуть, ринки відкриють

Базари у шахтарському місті працюватимуть по-новому.

Фото Pixabay.

У Нововолинську блокпости знімуть, ринки відкриють

У місті планують відновити роботу базару біля стадіону «Шахтар» та агропродовольчого сектора Центрального ринку вже цього тижня

 Рішення про дозвіл на відкриття цих торгових майданчиків було прийнято на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Нововолинському міськвиконкомі. Під час наради узгодили план підготовки до відновлення роботи місцевих ринків відповідно до карантинних вимог.

Дозволять торгівлю лише тоді, коли будуть створені усі умови для роботи ринків в умовах карантину.

Директор Нововолинського ринку Ігор Федоришин повідомив, що він бере на себе за це відповідальність: вже закуплені безконтактні термометри, встановлюють захисні екрани на ряди із молочною продукцією та розсадою, підприємці обладнали свої контейнери для безпечної роботи. Він запевнив, що будуть зроблені розрахунки для визначення дозволеної кількості покупців.

Міський голова Віктор Сапожніков наголосив, що дозволять торгівлю лише тоді, коли будуть створені усі умови для роботи ринків в умовах карантину. Зокрема, чітке дотримання дозволеної відстані між контейнерами, встановлення розмітки для покупців біля кожного торгового місця, контроль за входами на територію ринків, встановлення захисних екранів на рядах із продукцією, забезпечення засобами індивідуального захисту та спецодягом продавців тощо.

Поліція контролюватиме дотримання водіями правил паркування біля ринків. Крім того, члени комісії з питань ТЕБ та НС у Нововолинську прийняли рішення про припинення роботи блокпостів наприкінці цього тижня, зазначивши, що, в разі потреби, вони відновлять свою роботу.

Роксолана ВИШНЕВИЧ.

Telegram Channel