Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Володимирі-Волинському ветеранам війни виплатили майже 4 мільйони гривень допомоги

Особам з інвалідністю і пенсіонерам не потрібно подавати документи – вони отримують кошти автоматично.

Фото slavuta-upzsn.info.

У Володимирі-Волинському ветеранам війни виплатили майже 4 мільйони гривень допомоги

Разову допомогу до 5 травня отримали 2884 особи на загальну суму 3,8 мільйона гривень

Відповідно до ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та ЗУ «Про жертви нацистських переслідувань» передбачено виплату одноразової допомоги до 5 Травня. Про це повідомив заступник начальника управління соціального захисту населення виконавчого комітету Володимир Коломий, інформує Володимир-Волинська міська рада.

Розмір допомоги визначений постановою Кабінету Міністрів України від 19.02.2020 року №112, а саме:

  • інвалідам війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, ґетто та інших місць примусового тримання, визнаним інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин: I групи – 4 120 гривень; II групи — 3 640 гривень; III групи — 3 160 гривень; 
  • учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, ґетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків, – 1390 гривень;
  • особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, – 4120 гривень; 
  • членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, – 900 гривень;
  • учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, ґетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога – 570 гривень.

Особи, які не отримали разової грошової допомоги до 5 травня, мають право звернутися за нею та отримати її до 30 вересня відповідного року. 

Виплати грошової допомоги здійснюють у відділеннях поштового зв’язку за місцем проживання одержувачів або через установи уповноважених банків.

Особам з інвалідністю і пенсіонерам не потрібно подавати документи – вони отримують кошти автоматично. Управління соціального захисту населення спільно з установами, де ветерани перебувають на обліку, формують списки ветеранів війни у розрізі відповідних категорій, які отримують допомогу.

Діючим військовослужбовцям, що мають статус учасника бойових дій, виплату нарахують за місцем проходження служби. Особи, які не отримали разової грошової допомоги до 5 травня, мають право звернутися за нею та отримати її до 30 вересня відповідного року.

Telegram Channel