Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Луцьку запрацювали ринки

Центральний ринок вже працює.

Фото Євгенії СОМОВОЇ.

У Луцьку запрацювали ринки

Із 7 травня міськрада надала дозвіл на роботу 5 продовольчим ринкам. Вони можуть працювати за умов дотримання безпечної торгівлі. Одна з вимог – наявність засобів захисту – масок, антисептиків у продавців, захисних екранів. Ми поцікавилися чи дотримуються карантинних заходів на Луцькому Центральному ринку

Головний вхід тут зачинений, але відвідувачів запускають. Правда, тільки в антиковідних обладунках через бокові. Один з них поблизу овочевого павільйону, інший – м’ясо–молочного. Хлопці при вході нагадують людям про дотримання необхідної дистанції, проводять температурний скринінг.

Однак повноцінного торгу на ринках ще не було.
Повноцінного торгу на ринках ще немає.

Як повідомили нам, у п’ятницю, у першій половині дня перевищення температури тіла виявили у двох відвідувачів. Їх повернули додому. Загалом же, лучани законослухняні. Йдуть на ринок у масках, дехто навіть в одноразових рукавичках. Біля прилавків довго не затримуються. Продавці теж намагаються дотримуватися правил безпечної торгівлі. На прилавках в усіх – санітайзери, якими регулярно обробляють руки.


Покупці на базарах ходять в масках.
 

П’ятниця – другий день роботи ринку. Однак повноцінного торгу не було. Окремі підприємці ще підвозили товар, облаштовували робочі місця. До 10 години ранку, повідомили нам представники адміністрації ринку, у м’ясному павільйоні працювало 15 продавців, 10 – у молочному. Ще 15 – на території, на вулиці, продавали розсаду, овочі і фрукти. Небагато було й покупців.

Загалом же, лучани законослухняні. Йдуть на ринок у масках, дехто навіть в одноразових рукавичках. Біля прилавків довго не затримуються.  

– Люди, певне, ще не знають, що ринок працює, – розмірковувала пані Галина із села Липа Горохівського району, котра привезла молокопродукцію. – Та й дістатися нині тяжко. Громадський транспорт не ходить, а власна машина є ж не у всіх.


«Люди, певне, ще не знають, що ринок працює».
 

Жінка розповіла, що має у господарстві 3 корів – годувальниць. До карантину регулярно, раз у тиждень, приїжджала до Луцька. Продавала молоко, сир, сметану, масло, бо ж то її заробіток. Із закриттям ринку виникла проблема із збутом. Тож дуже задоволена, що він вже працює.


Покупців на ринку не густо.
 

– Нам добре, і людям, – каже, – бо ж можуть купити якісну, свіженьку продукцію. Причім, дешевше, ніж у супермаркеті. Та й тут її безпечніше брати. Ми дотримуємося усіх необхідних заходів безпеки. Через кожні три години обробляємо робоче місце. І скупчення людей, як у магазинах біля кас, тут немає.

За дотриманням порядку на території ринку стежить адміністрація, а санітарного стану, виконання продавцями вимог безпечної торгівлі – фахівці Держпродспоживслужби України в області, які закріплені за ним. Зазначимо, що 7 травня розпочали роботу 4 луцьких ринки. Завтра, 9 травня, запрацює і «Пасаж».


За дотриманням санітарного стану, виконання продавцями вимог безпечної торгівлі стежать фахівці Держпродспоживслужби.
 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel