Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Голова Волинської ОДА: «На територію мирної України знову вторгся ворог. Знову лунають постріли і гинуть герої»

Юрій Погуляйко закликав пам'ятати уроки істирії.

Фото volyn.com.ua.

Голова Волинської ОДА: «На територію мирної України знову вторгся ворог. Знову лунають постріли і гинуть герої»

Юрій Погуляйко звернувся до волинян з нагоди Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Посадовець провів паралелі із подіями 75-літньої давнини та сучасною війною на території України. Звернення голови облдержадміністрації опубліковане на офіційному сайті відомства.

Маємо пам’ятати уроки історії та усвідомлювати, що лише єдність, патріотизм, мужність та героїзм допоможуть нам відновити мир у нашій державі.

«Дорогі ветерани, шановні волиняни! Сьогодні Україна відзначає знаменну дату – День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У цей день слова вдячності та найтепліші побажання адресуємо вам, шановні ветерани, тим, хто здобув для нас перемогу, виборов мир і свободу.

І хоча зустрічаємо ми 75-у річницю перемоги вдома, суть свята залишається незмінною. 9 травня – день, який назавжди залишиться в наших серцях як символ миру, свободи та єдності. І сьогодні це свято повинно не розколювати, а об’єднувати суспільство.

Друга світова для України – це найперше глобальна трагедія, в якій Україна втратила мільйони життів, серед яких не лише військові, а й мирні громадяни. Однак, досі історія не знала такого масового героїзму, жертовності та самовідданості, яку проявили мільйони українців. Одні воювали на фронті, інші забезпечували тил, хтось мужньо в умовах окупації сіяв хліб і ростив дітей, а хтось не давав спокою окупантам в партизанських загонах і з’єднаннях. Мільйони полягли за те, щоб ми жили.

75 років відділяє нас від тих пам’ятних подій, коли відгриміли останні залпи найжорстокішої в історії людства війни. Але сьогодні на територію мирної України знову вторгся ворог. Знову лунають постріли і гинуть герої. Вони, як і ветерани Другої світової, відчувають відповідальність за свою країну та за свої сім’ї. Вони не думають про смерть, вони воюють за життя.

Тому сьогодні, відзначаючи велику перемогу українського народу, який разом з іншими націями відвойовував право жити на своїй землі в мирі, ми в першу чергу віддаємо данину пам’яті полеглим у Другій світовій війні та висловлюємо слова глибокої шани живим ветеранам.

Разом з тим, ми маємо пам’ятати уроки історії та усвідомлювати, що лише єдність, патріотизм, мужність та героїзм допоможуть нам відновити мир у нашій державі.

У цей святковий день низько вклоняємося вам, дорогі ветерани, і щиро бажаємо міцного здоров’я, щасливого довголіття, злагоди і достатку. Нехай вашими вірними супутниками завжди будуть хороше самопочуття і радісний настрій, відчуття задоволення від кожного прожитого дня», – йдеться у зверненні Юрія Погуляйка.

Telegram Channel