Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У справі про наркозбут мешканців Рівненщини, які перебували на замісній терапії, правоохоронці обшукали київські аптеки

У чоловіків, яких лікували від наркозалежності, вилучили сильнодіючі наркотичні пігулки та марихуану.

Фото Нацполіції.

У справі про наркозбут мешканців Рівненщини, які перебували на замісній терапії, правоохоронці обшукали київські аптеки

Правоохоронці провели обшуки у п’ятьох медичних закладах столиці, санкцію на це дав суд. Майже в кожному з них усі четверо чоловіків перебували на обліку та отримували рецепти

Поліцейські Рівненщини провели 8 обшуків у київських аптеках та медзакладах у справі про збут наркотиків, яку, за версією слідства, організували рівненчани. Обставини справи Суспільному повідомила пресофіцерка поліції області Марія Юстицька. Чоловіки, будучи на замісній терапії в київських медзакладах, купували нарковмісні таблетки та продавали їх на «чорному ринку».

Чоловіки, будучи на замісній терапії в київських медзакладах, купували нарковмісні таблетки та продавали їх на «чорному ринку».

У березні цього року поліцейські викрили групу осіб, які на Рівненщині займалися збутом нарковмісних таблеток. Наркобізнес, за версією слідства, налагодив 36-річний житель Здолбунова разом із трьома місцевими.

Чоловіки перебували на замісній терапії, в них вилучили сильнодіючі наркотичні пігулки та марихуану, загальна вартість яких за цінами «чорного» ринку становить близько 20 тисяч гривень.

Двох здолбунівчан правоохоронці затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Їм повідомили про підозру у незаконному збуті наркотичних речовин. Суд взяв їх під варту із правом внесення застави по 168000 та 32000 гривень відповідно. Обоє застави не внесли, тож залишаються у СІЗО.

Двох інших чоловіків, причетних до збуту наркотиків, правоохоронці також встановили і готують їм підозри.

Правоохоронці провели обшуки у п’ятьох медичних закладах столиці, санкцію на це дав суд. Майже в кожному з них усі четверо чоловіків перебували на обліку та отримували рецепти. Під час обшуків поліцейські вилучили медичні картки пацієнтів та іншу документацію. Крім того, обшукали і три аптеки, де чоловіки купували наркотичні та сильнодіючі лікарські засоби. Там правоохоронці вилучили 319 рецептів, що видавалися впродовж орієнтовно пів року. У рамках справи поліція вирішує питання про відкриття кримінальних проваджень за статтею 308 Кримінального кодексу України (викрадення, привласнення, вимагання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів чи заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) та статтею 318 (незаконне виготовлення, підроблення, використання чи збут підроблених документів на отримання наркотичних засобів, психотропних речовин або прекурсорів) КК України.

Telegram Channel