Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Скоїв самогубство 66-річний фермер, який втратив увесь врожай через посуху

Немає слів...

Фото superagronom.com

Скоїв самогубство 66-річний фермер, який втратив увесь врожай через посуху

Держава так і не спромоглася надати адекватну підтримку аграріям

В Кілійському районі Одеської області скоїв самогубство фермер, який втратив через посуху 100% врожаю.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив голова Кілійської ОТГ Павло Бойченко.

За його словами, покінчив із собою житель села Шевченкове Володимир Сердюченко, 1954 р.

Опинившись у складних фінансових умовах, не отримавши виразних відповідей від керівництва країни про компенсацію втраченого врожаю, доведений до відчаю, землероб не зміг пережити біди.

«Василь Миколайович був порядним фермером, він взяв в оренду 150 га землі у людей. Весь врожай був втрачений через посуху. Опинившись у складних фінансових умовах, не отримавши виразних відповідей від керівництва країни про компенсацію втраченого врожаю, доведений до відчаю, землероб не зміг пережити біди», - заявив Бойченко.

Він уточнив, що Сердюченко взяв в оренду земельні паї у жителів Шевченкового і, тільки на паї йому потрібно було виплатити близько 900 тис. грн.

«А врожаю немає... Доведений до відчаю чоловік вирішив добровільно піти з життя», - заявив глава ОТГ, висловивши співчуття рідним і близьким фермера.

Як підкреслює Бойченко, близько місяця тому, на підставі скарг фермерів, Кілійська міськрада підтримала звернення до центральних органів влади – просила надати допомогу звичайним аграріям, які опинилися на межі виживання.

«У держбюджеті аграрний фонд закладено у розмірі 4 млрд грн... Другий рік - неврожай, а в цьому році небувала посуха...», - наголосив Бойченко.

В аналогічній безвихідній ситуації значна частина аграріїв регіону. Завтра, 12 травня, повинна знову відбутися сесія Кілійської міськради - депутати хочуть знову звернутися до керівництва України.

Telegram Channel