Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Закликали до повалення влади: СБУ викрила проросійських інтернет-агітаторів

Пропагандисти адміністрували інтернет-спільноти.

Фото СБУ.

Закликали до повалення влади: СБУ викрила проросійських інтернет-агітаторів

Чоловіки отримували завдання від кураторів країни-агресора

Служба безпеки України затримала двох інтернет-агітаторів, які за вказівкою російських кураторів поширювали в інтернеті сепаратистську пропаганду. Про це інформує видання «Дзеркало тижня».

Чоловіки з Хмельницького та Івано-Франківська адміністрували спільноти в соцмережах під «прикриттям» української SMM-структури.

«В інтернеті вони поширювали переважно деструктивний контент: фейки про карантинні обмеження через COVID-19, дискредитацію органів державної влади. Та головне – агітатори інспірували протести та просували ідеї федералізації України. Результати лінгвістичної експертизи цих матеріалів підтверджують: вони містять публічні заклики до зміни меж території та державного кордону України, насильницького повалення конституційного ладу», - повідомили в СБУ. Чоловіки з Хмельницького та Івано-Франківська адміністрували спільноти в соцмережах під «прикриттям» української SMM-структури.

Слідчі дії відбувалися у межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України)  Кримінального кодексу України.

Telegram Channel