Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинські прикордонники відкривають замки... автоматами і стверджують, що порушники з державним майном також не панькаються (Відео)

Охоронці кордону стверджують, що місцеві часто в цих місцях займаються незаконним переміщенням цигарок у Польщу.

Фото Youtube.com.

Волинські прикордонники відкривають замки... автоматами і стверджують, що порушники з державним майном також не панькаються (Відео)

У Любомльському районі триває конфлікт мешканців Рівненської ОТГ з охоронцями державних рубежів

Як повідомляє преслужба Луцького прикордонного загону, удосконалення інженерного облаштування державного кордону викликає значний супротив правопорушників – організаторів протиправної діяльності через державний кордон, які підбурюють місцеве населення щодо необхідності демонтажу інженерних загороджень, а також здійснюють спроби їх пошкодження або знищення.

Місцеві мешканці поширили відео, на якому видно, як прикордонник відкриває замок автоматом.

У ДПСУ розповіли деталі чергового конфлікту.

«Учора на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Рівне» Луцького прикордонного загону мала місце чергова спроба місцевих мешканців двох прикордонних сіл Гуща та Рівне у кількості 25 чоловік потрапити за лінію інженерних прикордонних споруд під виглядом здійснення риболовлі», – повідомили прикордонники.

Незважаючи на роз’яснення правоохоронців щодо дотримання вимог чинного законодавства України з прикордонних питань, та офіційну відповідь, яка надійшла від Міністерства внутрішніх справ України щодо порядку пропуску за лінію інженерних прикордонних споруд, місцеві мешканці на тракторі та мотоциклах, збивши замок на шлагбаумі у місці пропуску, прослідували в напрямку державного кордону.

Силами прикордонних нарядів транспортні засоби правопорушників зупинили, а на місце події викликали наряд поліції для фіксації події та пошкодження державного майна.

«Як стало відомо з оперативних джерел, зазначені особи причетні до протиправної діяльності на державному кордоні, пов’язаної з незаконним переміщенням цигарок», – йдеться у повідомленні.

Натомість селяни стверджують, що прикордонники часто не пропускають їх до власних городів, лісу та річки, а ще наражають їхнє здоров'я на небезпеку, використовуючи для огородження армовану стрічку «єгозу». Люди кажуть, що діти та тварини можуть випадково порізатися.

Також місцеві мешканці поширили відео, на якому видно, як прикордонник відкриває замок на шлагбаумі... автоматом.

Telegram Channel