Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Відомий бровар створив полуничне пиво

Близько фунта свіжовіджатих фруктів йде на один галон пива.

Фото agronews.ua.

Відомий бровар створив полуничне пиво

Броварня вже варила пиво з чорницею, смородиною, малиною, родзинками, апельсинами і лимонами

Власник Dogfish і пивовар Сем Каладжіоне із США створив полуничне пиво. Справа вся в тому, що багато людей страждають від непереносимості глютену. Було прийнято рішення замінити традиційний ячмінь на полуницю. Адже саме ячмінь містить глютен, повідомляє fruli.be, пише agronews.ua.

Сировину для незвичайного пива виробляє його сімейна ферма в південному штаті Делавер.

«Ми вручну завантажуємо більш ніж 150 фунтів місцевої полуниці у фруктовий прес. Це дасть п’ять барелів, або 150 літрів, готового пива. В середньому, таким чином, близько фунта свіжовіджатих фруктів йде на один галон пива», розповідає Сем.

Полуниця є основним інгредієнтом цього пива, а другим основним інгредієнтом ми вибрали сорго. Саме сорго використовували для приготування пива в Африці протягом століть.  

Броварня Сема вже варила пиво з чорницею, смородиною, малиною, родзинками, апельсинами і лимонами, але це, здається, перше полуничне пиво за всю її історію.

«Приготування соку – дійство стомлююче, але цікаве. Нам треба було кілька годин, щоб обробити всі фрукти. Полуниця є основним інгредієнтом цього пива, а другим основним інгредієнтом ми вибрали сорго. Саме сорго використовували для приготування пива в Африці протягом століть. Нам вдалося знайти сироп сорго, який виявився дійсно приголомшливим – дуже темний, солодкий і ароматний.
Я багато думав над тим, з яким компонентами можна варити пиво на основі сорго. Зрештою, вирішили зупинитися на полуниці. Крім того, остаточним штрихом в нашому пиві є мед – він надає додатковий аромат», – ділиться секретом бровар.

«Як і будь-яка інша експериментальна марка, спочатку це пиво буде подаватися тільки в нашій пивоварні. Цілком можливо, що пізніше в цьому році воно стане доступним і основній масі споживачів. Ми вирішили назвати це пиво «Tweason’ale» – пиво, створене на зламі весни і літа», – підсумовує він.

Telegram Channel