Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Чоловік, якому обмежили виїзд за кордон, спробував потрапити в Польщу за допомогою хабаря

Надання неправомірної вигоди службовій особі.

Фото ДПСУ.

Чоловік, якому обмежили виїзд за кордон, спробував потрапити в Польщу за допомогою хабаря

Забракло на аліменти, знайшлися на хабар – мандрівник намагався підкупити прикордонницю

Сьогодні вночі в пункті пропуску «Краківець» охоронці держрубежу відмовили в пропуску через кордон 28-річному жителю Хмельницької області.

Мандрівник мав обмеження на виїзд за межі України у зв'язку з несплатою ним аліментів. Однак на хабар чоловік кошти знайшов.

Мандрівник мав обмеження на виїзд за межі України у зв'язку з несплатою ним аліментів. Однак на хабар чоловік кошти знайшов. Він запропонував старшій зміни прикордонних нарядів неправомірну вигоду у розмірі 1 500 гривень та 200 злотих, щоб прикордонниця допомогла йому потрапити в Польщу. Правоохоронниця від хабаря відмовилася та проінформувала про щедрого мандрівника підрозділ внутрішньої безпеки та співробітників Нацполіції.

В діях чоловіка вбачаються ознаки злочину, передбаченого статтею 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі», за який передбачається штраф до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Джерело: Державна прикордонна служба України.
Telegram Channel