Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Рівненщині священника оштрафували на 17 тисяч гривень за порушення правил карантину

А для сільського батюшки - величезні гроші...

Ілюстративне фото magnolia-tv.com

На Рівненщині священника оштрафували на 17 тисяч гривень за порушення правил карантину

У разі несплати протягом 15 днів штраф буде стягуватися в подвійному розмірі

Острозький районний суд Рівненської області оштрафував настоятеля Петро-Павлівського храму с. Хорів на 17 тисяч гривень.

Про це повідомляє rupor.info з посиланням на «Судовий репортер» та на постанову від 7 травня.

26 квітня о 10 год. 40 хв. священник проводив масовий релігійний захід на кладовищі, а саме богослужіння на могилах, в присутності прихожан.

Сам священник пояснив, що людей не збирав, а лише публічно оголосив, що вийде на кладовище, пройде навколо нього два рази, зупиниться біля могил священників та зачитає загальну молитву для всіх.

Сам священник пояснив, що людей не збирав, а лише публічно оголосив, що вийде на кладовище, пройде навколо нього два рази, зупиниться біля могил священників та зачитає загальну молитву для всіх. Підкреслив, що завчасно людей не збирав, а вони самі прийшли. На кладовищі було кілька людей, які стояли на відстані 1,5-2 м один від одного.

Того ранку на 104 подзвонила невідома особа, яка розповіла, що на місцевому кладовищі відбувається велике скупчення людей, що є порушенням правил карантину. Пізніше зв’язатися із заявником не вдалося, оскільки телефон було відключено.

Голова села повідомила, що заздалегідь дзвонила священнику і попередила про заборону відвідування громадянами кладовищ, місць поховань у традиційні святкові післяпасхальні дні, з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби. Настоятель відповів їй, що він лише хресним ходом обійде кладовище і проведе богослужіння на місці захоронення священників, а індивідуально на могилах проводити богослужіння не буде.

Суду дали відеозапис, з якого вбачається, що настоятель проводив масовий релігійний захід на кладовищі, звертаючись до осіб, які були присутні на місцях поховань і в богослужінні брало участь понад 10 осіб, у тому числі в супроводі співочого хору, які стояли на небезпечній відстані один від одного.

Суд вирішив, що скоєння правопорушення підтверджується. Раніше у своїх письмових поясненнях священник вину не визнавав. Але ухвалюючи рішення, суд уже врахував його визнання вини та щире розкаяння.

Суд призначив мінімальний штраф 17 тис. грн, але вказав, що в разі несплати протягом 15 днів штраф буде стягуватися у подвійному розмірі.

Telegram Channel