Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Чи допоможе нововведення уряду волинським шахтам

Поки запитань більше, ніж відповідей.

Фото Петра ЮРОВЧИКА/UA Волинь.

Чи допоможе нововведення уряду волинським шахтам

Учора на засіданні Кабінету Міністрів України було створено Координаційний центр з питань трансформації вугільних регіонів України

До штабу увійдуть профільні урядовці, голови ОДА, в областях яких знаходяться шахти, народні депутати, представники вугледобувних підприємств, профспілок, асоціацій органів місцевого самоврядування.  Про це у Telegram-каналі написав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Чи знайдеться інвестор (судячи з усього, держава не готова фінансувати шахти в повному обсязі)?

Він зазначив, що українські шахтарі та вугільні регіони для нього особисто та для нашого уряду — це надважливе питання.

Трансформація вугільних регіонів покликана забезпечити диверсифікацію економіки таких регіонів, а також посприяти підвищенню ефективності роботи державних шахт.

За словами очільника уряду, до відповідних проєктів готові долучатися і наші європейські партнери. Та чи допоможе такий крок оздоровити занедбану десятиліттями галузь? Чи знайдеться інвестор (судячи з усього, держава не готова фінансувати шахти в повному обсязі), який забажає вкладати кошти в неперспективне виробництво? Досі такі, принаймні для волинських шахт, не знаходилися. Тому без стратегічної політики держави в енергетичному комплексі жодних покращень не бачити.

Роксолана Вишневич.

Telegram Channel