Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Ігор Палиця пропонує Президенту розігнати уряд

Працююча потужність атомних блоків менше 49%.

Фото: slovoidilo.ua

Ігор Палиця пропонує Президенту розігнати уряд

Учора був зупинений ще один атомний блок – на аварійний ремонт о 17:51 відключили третій блок Південно-Української АЕС

«Загальна працююча потужність атомних блоків впала до 6780 МВт, що складає менше, аніж 49% від загальної встановленої потужності атомних електростанцій. Це новий історичний мінімум, такого ніколи не було в історії України», – повідомив народний депутат з Волині Андрій Герус. За його словами, ще місяць тому атомні блоки несли потужність 9 150 МВт, тобто на 35% більше, хоча погода не особливо відрізнялася від сьогоднішньої. На зупинку атомних блоків вже відреагував і ринок – в останні дні ціна електроенергії виросла на 15%. Це і логічно, чим більше обмеження конкуренції, тим вища ціна. У той же час бачимо додаткове навантаження на вугільних електростанціях (ТЕС), деякі із яких працюють на 3-5 блоках.

Це вже далеко не жарти і не стадіон! Мова іде про безпеку Держави і загрозу Національній економіці!

«Невже це така реакція на звернення депутатів не зупиняти атомні блоки, які є у державній власності та продають електроенергію по найнижчих цінах?», – зазначає Андрій Герус.

У відповідь народний депутат від Луцька Ігор Палиця на своїй фейсбук-сторінці написав: «Президент повинен терміново розігнати цей уряд. Це вже далеко не жарти і не стадіон! Мова іде про безпеку Держави і загрозу Національній економіці!

Джерело:
Telegram Channel