Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Не всі користуються масками, не має тестів на COVID-19  – Офіс омбудсмена України перевірив Ковельську колонію (Відео)

Керівництво колонії каже, що вихованці не носять постійно масок, бо не контактують зі сторонніми.

Фото facebook.com/KovelskaVK.

Не всі користуються масками, не має тестів на COVID-19 – Офіс омбудсмена України перевірив Ковельську колонію (Відео)

Захисники прав зробили висновок, що ряд протиепідемічних заходів в установі не достатньо жорсткі

У Ковельській виховній колонії відсутні швидкі тести на грип А та В, швидкі тести на SARS-CoV2 (IgG,IgM). Це один з висновків представників Офісу омбудсмена України, які навідувалися в установу з перевіркою, регіонального представника Уповноваженого ВРУ з прав людини у Волинській області Любові Сітовської та регіонального координатора взаємодії з громадськістю уповноваженого Віталія Єлова. Результати огляду розмістили на сторінці Офісу омбудсмена у фейсбуці.

У повідомленні мовиться про те, що окремі питання організації протиепідемічних заходів потребують додаткового контролю з боку керівництва. Більшість засуджених не користується масками та медичними рукавичками. Так, в медичній частині наявний графік дезінфекції, який включає обробку та протирання підлоги, проте, відсутня інформація щодо провітрювання приміщення. Також така інформація у графіку дезінфекції відсутня і в приміщенні для переодягання персоналу. В медичній частині графік дезінфекції без дати та року складання. До проведення дезінфекцій камер залучаються самі утримувані. Проте, через відсутність відповідних навичок та засобів захисту, якість такої обробки викликає сумніви та занепокоєння.

До проведення дезінфекцій камер залучаються самі утримувані. Проте, через відсутність відповідних навичок та засобів захисту, якість такої обробки викликає сумніви та занепокоєння.

В установі допускається повторне використання марлевих масок. За інформацією начальника ДУ «Ковельська виховна колонія», працівникам, які заступають на зміну на 12 годин видаються по чотири, зокрема одноразові та тканинні (марлеві) маски на зміну. Після чергування, саме марлеві маски працівники забирають додому для прання та прасування. Після прання маски використовуються повторно. Без належної обробки засобів індивідуального захисту може виникнути інфікування та поширення коронавірусної хвороби.

З’ясовано, що у штаті закладу відсутній лікар інфекціоніст чи лікар епідеміолог, послуги та консультації надають лікарі інших медичних закладів. На час візиту спеціальний режим збереження та утилізації використаних засобів індивідуального захисту на території установи за виключенням медичної частини та кабінету передачі (посилок) відсутній, використані ЗІЗ поміщаються в окремий пакет та викидаються разом з побутовим сміттям.

На час візиту в колонії перебувало 32 вихованців. Керівництво установи запевнило, що у випадку поїздки на судове засідання чи в лікарню, кожному видають маску й інші засоби захисту. Оскільки в інші моменти вони не контактують із «зовнішім світом», то жорсткий масковий режим їм не запроваджували.
 

Відео

Telegram Channel