Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Луцькрада ухвалила рішення послабити карантин

Місцеві депутати готуються до вступу в дію рішення уряду про пом'якшення карантину.

Скріншот видання «Конкурент».

Луцькрада ухвалила рішення послабити карантин

Депутати збиралися на позачергове засідання, аби місцеві підприємці могли працювати з моменту опублікування відповідної постанови уряду

Луцька міська рада сьогодні, 15 травня, ухвалила рішення про послаблення обмежувальних заходів щодо карантину у зв’язку з коронавірусною інфекцією. Воно вступить в силу з моменту опублікування рішення Кабінету Міністрів України від 14 травня 2020 року. Про це повідомляє видання «Конкурент». Зокрема у рішенні йдеться:

Для усіх підприємств, установ, закладів, що здійснюють торгівлю, обслуговування та іншу діяльність встановити максимально допустиму одночасну кількість відвідувачів з розрахунку 10 кв.м. на одного відвідувача  та організувати забезпечення персоналу (зокрема захист очей, обличчя, рук) та відвідувачів засобами індивідуального захисту.

Для усіх підприємств, установ, закладів, що здійснюють торгівлю, обслуговування та іншу діяльність встановити максимально допустиму одночасну кількість відвідувачів з розрахунку 10 кв.м. на одного відвідувача.

Діяльність інших закладів (об’єктів), осіб та суб’єктів господарювання, що не врегульовується цим рішенням, визначається згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211, зі змінами.

Окрім цього вирішили продовжити призупинення навчання у закладах загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти, та заняття у спортивних школах, секціях, гуртках, курсах, тощо та рекомендували призупинити навчання керівникам закладів професійної (професійно-технічної) освіти та вищих навчальних закладів усіх форм власності.

Керівники підприємств, установ, торгівельних закладів мають забезпечити за допомогою розмітки в касовій зоні, у відділах де можливе утворення черг, та у разі необхідності на вході, відстань між відвідувачами не менше 1,5 метри, а також встановлення дезінфекторів для обробки продуктових корзин і візків. Видавати кожному відвідувачу одноразові рукавички, у разі неможливості забезпечити дезінфектори на вході. Здійснювати регулярне додаткове прибирання та дезінфекцію приміщень.

Telegram Channel