Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Центральному ринку Луцька конфліктували підприємці з муніципалами: не давали розбирати контейнери (Відео)

Люди стверджували, що їм ніхто не повідомив про демонтаж, представники влади казали, що інформували про це давно.

Фото Європейського центрального ринку / фейсбук.

На Центральному ринку Луцька конфліктували підприємці з муніципалами: не давали розбирати контейнери (Відео)

Підприємці стверджували, що їх не попередили про знесення їх торговельних місць, представники муніципальної поліції це заперечували. Один з підприємців, протестуючи проти знезення тимчасових споруд навіть в'їхав у натовп автомобілем

На Центральному ринку у Луцьку працівники муніципальної варти з 16:30-ти розпочали демонтаж металевих кіосків. Приступили одразу ж того ж дня, 15 травня, від моменту, коли на позачерговому засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради ухвалили рішення про демонтаж тимчасових споруд на вул. Глушець (кіоск №1-9). Там зібралися підприємці, поліцейські. Розпочалися сутички. Про це інформувало ввечері 15 травня Суспільне.

Поліцейський Володимир Солоненко розповів Суспільному, що на ринку було орієнтовно до двох сотень людей. Одну травмовану під час сутички жінку забрала карета швидкої, про це розповів кореспондент Петро Юровчик, який перебував на місці події. 

Поліцейський Володимир Солоненко розповів Суспільному, що на ринку було орієнтовно до двох сотень людей. 

Підприємці розпочали перемовини із юристом муніципальної варти Луцька Дмитром Чіпаком. Він розповів, що працівники муніципальної варти мають знести 9 контейнерів.

Підприємець Юрій Осташевський: «Представник муніципальної варти каже, що він попереджував мене, бо в них сьогодні рішення. Особисто він мене не попереджував. Сам каже, що не дзвонив. Це — крадіжка».

Відео Суспільного:

У групі луцьких підприємців «Європейський Центральний Ринок» у Facebook того дня опублікували повідомлення: «А ось так Луцька міська влада пішла на діалог з підприємцями. Безмовно грузять майно. Бездумно тратять кошти луцького бюджету.Місто не отримає дохід на користь бюджету від оренди торгових місць і ще плюс витратить шалені кошти на демонтаж».

Очільниця луцьких муніципалів Юлія Сиротинська повідомляла, за інформацією видання «ВолиньPost», що вказані кіоски розташовані незаконно, оскільки термін оренди ділянки завершився торік, а підприємці не отримали паспортів прив’язки. Мовляв, ці кіоски знаходяться на земельній ділянці впритул до Центрального ринку, але ніхто не узаконив відносини з Луцькою міською радою. Власників споруд попереджали вже двічі про демонтаж. Окрім того, на кіосках були розміщені наклейки про знесення.

 

 Натомість підприємці стверджують, що їм ніхто не повідомив про те, що на виконкомі ухвалюватиметься рішення про демонтаж. 

Речниця управління Нацполіції області Ольга Бузулук розповіла, що інформацію про травмованих під час сутички перевіряють.

 

 

Telegram Channel