Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Ковелі на 20% знизять тарифи на тепло для населення. Коли рішення почне діяти – невідомо

Чим швидше закінчиться карантин, тим швидше відчують зниження цін споживачі.

Фото pixabay.com.

У Ковелі на 20% знизять тарифи на тепло для населення. Коли рішення почне діяти – невідомо

Нові тарифи застосовуватимуть після п’яти місяців з дня завершення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином

На засіданні виконкому Ковельської міськради, яке відбулося 14 травня, прийнято рішення про зменшення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, на послуги з постачання теплової енергії та з постачання гарячої води для потреб населення, бюджетних установ, релігійних організацій та інших споживачів. Про це 15 травня інформував сайт kovelrada.gov.ua.

Серед причин зміни тарифів: зменшення обсягів реалізації теплової енергії споживачам на 20,1 %; зниження ціни на постачання природного газу; ріст вартості розподілу природного газу; збільшення розміру мінімальної заробітної плати; ріст вартості холодної води та ціни на електроенергію та ін. Враховуючи усі ці чинники, ціна на тепло та гарячу воду для населення знизиться орієнтовно на 20%, для бюджетних установ, релігійних організацій та інших споживачів - на 17%.

Серед причин зміни тарифів: зменшення обсягів реалізації теплової енергії споживачам на 20,1 %; зниження ціни на постачання природного газу; ріст вартості розподілу природного газу; збільшення розміру мінімальної заробітної плати; ріст вартості холодної води та ціни на електроенергію.

Варто зауважити, що нові тарифи застосовуватимуть після п’яти місяців з дня завершення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України (відповідно до вимог Закону України «Про житлово-комунальні послуги» із змінами внесеними від 30.03.2020р.). Тобто точна дата, коли вступить в дію прийняте рішення, ще невідома, оскільки терміни карантину в Україні ще продовжено.

Telegram Channel