Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Рівному обікрали бібліотеку на 30 тисяч гривень

Бібліотекарі підраховують збитки.

Фото Pixabay.

У Рівному обікрали бібліотеку на 30 тисяч гривень

За 13 років роботи сьогодні – це третій випадок спроби обікрасти книгозбірню і перший, який злодії довели до завершення

Сьогодні, в неділю, 17 травня, у Рівному на вулиці Київській, 44 близько 5 години ранку обікрали центральну міську бібліотеку ім. Короленка. Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомила директорка Централізованої бібліотечної системи міста Вікторія Гупалюк, передає rivne.media.

Відомо, що злодії проникли в приміщення через вікно одного з кабінетів, розбивши скло та розрізавши частину металевих ґрат на ньому. Після цього спрацювала сигналізація – до неї під’єднана частина бібліотеки.

Зловмисники вкрали з бібліотеки принтери і сканер. Загалом суму збитків, за словами директорки, оцінюють у приблизно 30 тисяч гривень.

– Поліція охорони викликала мого працівника, бо спрацював сигнал про проникнення. Коли приїхали, то побачили, що в одному з кабінетів, який не під сигналізацією – там зник принтер, сканер, все розкидано, приміщення повністю перевернуте, може, шукали гроші. Пошкоджені двері, бо були закриті на замок і пошкоджені двері в інтернет-центр, який був під сигналізацією. Власне, оце і спрацювало, злодії злякалися, бо спрацювала сигналізація і вони зрозуміли, що через 5 хвилин буде поліція, – розповіла Вікторія Гупалюк.

Зловмисники вкрали з бібліотеки принтери і сканер. Загалом суму збитків, за словами директорки, оцінюють у приблизно 30 тисяч гривень.

– Два принтера по 3,5 тисячі, вони треба, бо бібліографи друкують картки для каталогів, вони дуже багато такої різної інформації друкують – це 7 тисяч. Сканер – десь приблизно стільки ж. Плюс заміна вікна, заміна двох дверей, ґрати. Це затягне в гарну суму.

Telegram Channel