Яким буде сквер біля школи №26 у Луцьку - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 26.87 € 29.93
Яким буде сквер біля школи №26 у Луцьку

Сквер заплановано облаштувати вже цього року.

Фото із сторінки Ігора Поліщука у Фейсбук.

Яким буде сквер біля школи №26 у Луцьку

Радник міського голови Ігор Поліщук запрошує до обговорення

На своїй сторінці у facebook.com він, зокрема, написав:

«На наше замовлення група архітекторів «ARIVA urban» розробила концепцію скверу поруч з 26 школою, який заплановано облаштувати вже цього року.

Територія, що планується для облаштування скверу знаходиться в межах густонаселеного району, але давно перетворилася на недоглянуту, засмічену територію без озеленення та елементарних зручностей й благоустрою.

Територія, що планується для облаштування скверу знаходиться в межах густонаселеного району, але давно перетворилася на недоглянуту, засмічену територію без озеленення та елементарних зручностей й благоустрою.

Запрошуємо до обговорення, залишайте свої відгуки та пропозиції в коментарях.

 

 Короткий опис концепції:

= Пустинна сьогодні територія скверу перед головним входом у школу №26 на вул. Кравчука сформована межами проїзних шляхів та огороджень школи і навколишніх будинків. Дана ділянка є центральним ядром завокзального мікрорайону Луцька. Велика кількість пішохідних зв’язків тут переплітаються з функціями міжквартального проїзду, школи та відпочинку.

= Базовою концепцією розвитку передбачено збереження сформованих зв’язків по території, забезпечення безпечних зон переходів через дороги та формування нових місць для відпочинку. Додатково формується буферна площа між сквером та територією школи, яка підсилить композиційну значущість будівлі НВК №26 та дасть можливість дітям, які щойно вийшли після уроків, попадати на безпечну територію. Безпека простору втілиться завдяки інклюзивним переходам через проїзні шляхи, які одночасно уповільнюють рух автомобілів: піднятий пішохідний перехід біля школи та антикишені на в’їзді паркінгу перед будинком №42а.

= Функціонально територія скверу розділяється на транзитні шляхи та місця тихого і вуличного відпочинку для всіх вікових груп. Новостворена буферна зона перед територією школи слугує початком переосмисленої оригінальної алеї на осі перед входом в школу. Одночасно вона є громадським простором, в якому переплітається найбільша кількість транзитних шляхів.

= Багато опитаних користувачів наголошували на проблемі перегрівання площі скверу. Температурний режим території в теплу пору року передбачено понизити за рахунок висадки сформованих дерев, які дають тінь та загальним озелененням території.
Ідея оновлення скверу несе в собі ціль створити максимально комфортний, безпечний та інклюзивний простір для всіх його користувачів.

= Концепція розвитку скверу на існуючому етапі деталізується та беруться до уваги аргументи і побажання з боку користувачів».