Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Минулої доби через «Шегині» в Україну прибули 1,8 тисячі осіб (Відео)

1,8 тисячі осіб повернулися в Україну минулої доби.

Фото ДПСУ.

Минулої доби через «Шегині» в Україну прибули 1,8 тисячі осіб (Відео)

З часу відновлення роботи пункту пропуску «Шегині» (з 00.00 год. 16.05.2020 р.) у ньому перетнуло кордон на вхід в Україну майже 2,9 тисячі осіб

Варто відзначити, що у другий день роботи через цей пункт пропуску прийшли з Польщі понад 1,8 тисячі осіб – майже вдвічі більше ніж у перший. Нагадаємо, що Розпорядженням Уряду від 13 травня 2020 р. № 542-р з опівночі  16 травня 2020 року відновлено роботу пункту пропуску «Шегині», що на кордоні з Польщею. Це єдиний пункт пропуску на українсько-польській ділянці кордону, де обладнаний піший перехід. У ньому на сьогоднішній день здійснюється пропуск громадян лише в пішому порядку, оскільки суміжною стороною роботу автомобільного напрямку не було відновлено.

 Більшість громадян, які прибувають в Україну, користуються мобільним застосунком «Дій вдома».

Наразі на кордоні з Польщею функціонують чотири пункти пропуску «Ягодин», «Краківець», «Рава-Руська» та «Шегині». Зазначимо, що пропуск пішоходів через українсько-польський кордон здійснюється лише в «Шегинях». У решті пунктів пропуску пропускають лише осіб, які їдуть автотранспортом.

 

 Більшість громадян, які прибувають в Україну, користуються мобільним застосунком «Дій вдома». У разі ж якщо особа, яка прибула з-за кордону не бажає, або не має можливості встановити додаток «Дій вдома», прикордонники інформують про це представників санітарно-карантинних підрозділів та Нацполіції для доставки її до місця обов’язкової обсервації.

Зауважимо, що на вхід в Україну діють обмеження відносно іноземців та осіб без громадянства (окрім визначених категорій).

Додаткових обмежень, пов’язаних з карантином, для громадян щодо виходу з території України немає. Однак варто врахувати, що суміжною стороною введені додаткові заходи на вхід до Республіки Польща. Там громадяни теж зобов’язані проходити двотижневий карантин.

 

Джерело: Державна прикордонна служба України.
Telegram Channel