Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Ковелі в парку імені Шевченка висадили 18 кленолистих платанів

Активну участь в екологічній акції взяли й представники виконавчого комітету Ковельської міської ради.

Фото Ковельська міська рада.

У Ковелі в парку імені Шевченка висадили 18 кленолистих платанів

Озелененням займалися працівники комунального підприємства «Добробут»

 Активну участь в екологічній акції взяли й представники виконавчого комітету Ковельської міської ради. Зокрема, міський голова Олег Кіндер, його заступник Андрій Товстига, секретар міської ради Віра Федосюк, головний архітектор міста Людмила Мурай та інші.

В умовах атмосферного забруднення їх часто використовують для оздоблення вулиць міст.

Як повідомила головний спеціаліст відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки Оксана Козакевич, кошти на придбання дерев виділені з міського фонду охорони навколишнього природного середовища. На закупівлю 18 платанів використали майже 53 тисячі гривень.

Платани відносяться до представників орнаментальних листяних дерев, які завдяки своїй густій красивій кроні і незвичайному плямистому забарвленню гілок цінуються як декоративні. В умовах атмосферного забруднення їх часто використовують для оздоблення вулиць міст.

Платани (Platanus) невеликий рід дерев, який походить з північної півкулі, єдиний сучасний рід родини платанових. Це великі листопадні дерева, які в дикому вигляді зазвичай ростуть у прирічкових та інших вологих районах, хоча відносно стійкі до посух. Живуть платани іноді понад дві тисячі років. Хоча платани вважають рідкісним, екзотичним видом, цю рослину можна зустріти в різноманітних куточках планети.

 

 

Джерело: Ковельська міська рада.
Telegram Channel