Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Зловили змію, яка кидалася на людей

Змії дедалі частіше опиняються у межах міст.

Фото зі сторінки Ірини Гетьман у Facebook.

Зловили змію, яка кидалася на людей

Плазун влаштував полювання на жителів Дніпра

В одному з районів обласного центру містяни помітили велику змію. Не звернути на неї уваги було складно, оскільки вона кидалася на перехожих. Багато пройшли мимо, сказавши, що це гадюка.

Проте з'явилися небайдужі дніпряни, які викликали відповідні служби, щоб повзучу відправити подалі від людей. Про це пише dnipro.znaj.ua з посиланням на видання «Вгороде».

Це була не гадюка, а каспійський полоз. Ця змія не отруйна, але дуже агресивна. Вона здатна напасти на людину і кусати до крові. 

Спочатку дівчина звернулася в поліцію, де її перенаправили в «Зооконтроль». Там порадили накрити змію тканиною і викликати рятувальників. Після цього дівчина звернулася в ДСНС. Фахівці приїхали на виклик, забрали змію і оглянули найближчу територію на предмет наявності інших змій або кладки яєць.

Фахівці розповіли, що це була не гадюка, а каспійський полоз. Ця змія не отруйна, але дуже агресивна. Вона здатна напасти на людину і кусати до крові. Також фахівці розповіли, що змії дедалі частіше опиняються у межах міст, бо середовище їхнього проживання вигорає в пожежах або знищується людиною. У дикій природі ці змії живуть в лісах і на луках. Крім того, фахівці попросили людей не вбивати змій, так як для них це теж стрес опинитися в чужій їм середовищі і зіткнутися з людиною.

Telegram Channel