Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Голова Волинської облради Ірина Вахович: «Основна проблема влади – непрофесійність команди» (Відео)

Очільниця облради спілкувалася із волинськими журналістами у прямому ефірі під час програми «Відкрита влада: область».

Фото зі сторінки Ірини Вахович у Facebook.

Голова Волинської облради Ірина Вахович: «Основна проблема влади – непрофесійність команди» (Відео)

Керівник представницького органу краю критикує уряд за незлагоджені дії у боротьбі з коронавірусом, а ситуацію в освіті називає безладом

Під час ефіру на телеканалі «Аверс» Ірина Вахович багато говорила про протидію епідемії та фінанси регіону. Зокрема, вона відзначила, що обласний бюджет на сьогодні не зазнав суттєвих втрат, адже боротися з хворобою значною мірою допомогли благодійники.

– У нас недовиконання буквально 3–5 відсотків... Ніхто зараз не витрачає більше коштів, ніж потрібно. Це режим економії, – пояснила пані Ірина.

Передбачені премії для медиків у триста відсотків вчасно не виплачувалися через відсутність чіткого механізму.

Відповідаючи на запитання журналіста volyn.com.ua про ефективність роботи нового уряду, голова обласної ради розповіла про певні проблеми у співпраці Кабміну з регіонами. За її словами, передбачені премії для медиків у триста відсотків вчасно не виплачувалися через відсутність чіткого механізму.

– Ми оголошуємо одне, потім ганимо всі області, чому вони цього не зробили, а потім вносимо поправки, потім наступні ...

Крім того, Ірина Михайлівна розкритикувала дії центральної влади щодо обов’язкової обсервації українців, які приїжджають із-за кордону.

– Коли з’явилося це розпорядження, левова частка заробітчан уже повернулася в Україну... Ми підрахували: щоб це забезпечити, на добу потрібно 800 тисяч гривен. Це абсурд: виділяти такі кошти з обласного бюджету лише тому, що регіон прикордонний.

Схожі проблеми, на думку очільниці облради, виникають не через кадровий голод в країні, про який згадував Президент, а через невміння знайти відповідних фахівців.

Ірина Вахович викладає у Луцькому національному технічному університеті, тривалий час очолювала кафедру фінансів вишу. Отож ситуацію в освіті може оцінити зсередини. Розмірковуючи про готовність навчальних закладів до закінчення карантину, вона зазначила, що такого безладу в галузі не пам’ятає за 20 років науково-педагогічного стажу.

За її словами, вимоги, які нині ставляться до освітян, не раціональні і не спрямовані на підготовку фахівця.

Нагадаємо, Ірина Вахович не планує змінювати свою партію на політсилу Зеленського.

Telegram Channel