Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Вишневі біля дитсадка цвістимуть яблуні, груші, черешні...

Волинь-нова

У Вишневі біля дитсадка цвістимуть яблуні, груші, черешні...

х висадили на території місцевого навчального закладу з ініціативи директори Галини Шевчук. Жінка організувала меценатів, які надали кілька десятків саджанців різноманітних дерев

Кожного року з приходом весни всі господарі будинків наводять лад не тільки в оселях, а й на присадибних ділянках. «Тож і наш колектив цього року вирішив трішки озеленити свою територію і створити зелений затишний куточок. Я, як завідувач дошкільного навчального закладу с.Вишнів, звернулася за допомогою у посадковому матеріалі до наших найближчих сусідів – керівництва розплідника ягідних рослин «Кліома Сервіс», розсадника декоративних рослин «GALAVIN», що в с.Струмівка Луцького району, і жителя с.Борохів, депутата 22 округу Липинської сільської ради, який має свій невеличкий розсадник фруктових дерев і кущів Курдельчука Олега Миколайовича. Навіть не очікувала, що нам так швидко підуть на зустріч!» – зазначила жінка.

 

 Вже протягом декількох днів Курдельчук Олег Степанович надав нам саджанці фруктових дерев – абрикоса, яблуні, груші, черешні. Керівництво «Кліома Сервіс» надало нам саджанці абрикосів і черешень, кущі порічок і таких, ще мало відомі, але дуже вітамінні кущі «Гумі», плоди якого дуже корисні для здоров’я та багаті на вітаміни. Керівництво «GALAVIN» надало нам декілька низькорослих рослин хвої, кущі квітучої вейгели та жасмину (до речі – квіти жасмину без запаху і алергії у дітей викликати не будуть). Про ініціативу дізналися також батьки вихованця Олександра Барчука і з радістю поділилися саджанцями дерев. Загалом отримали декілька десятків дерев та кущів.

А найголовніше – це те, що тепер живих «фільтрів» повітря на території дошкільного навчального закладу стало на декілька десятків більше.

Висаджували саджанці працівники дитячого садочку, прийшли на допомогу і батьки. «Така праця не лише приємна, а й приносить користь навколишньому середовищу. А найголовніше – це те, що тепер живих «фільтрів» повітря на території дошкільного навчального закладу стало на декілька десятків більше. Маю щиру надію, що плоди саджанців дерев і кущів принесуть нашим вихованцям користь у вигляді компотів, киселів і просто у свіжому споживанні. Хоч наша установа розташована у центрі села, хочеться вірити, що жителі села не поглумляться над садком», – сподівається Галина Савчук. Очільниця дошкільного закладу вдячна кожному, хто вніс свій вклад у благоустрій території дитсадка.

 

 

 
 
 

 

Джерело: Липинська Об'єднана Територіальна Громада
Telegram Channel