Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Рівненщина залишається на посиленому карантині

Здолбунівському будинку-інтернаті для літніх людей та осіб з інвалідністюперебуває 190 осіб похилого віку.

Фото прес-служби Рівненської ОДА.

Рівненщина залишається на посиленому карантині

В області зафіксовано понад 1300 підтверджених випадків, 29-ти мешканцям життя врятувати не вдалося

Україна поступово виходить з карантину, запровадженого задля недопущення поширення коронавірусу COVID-19. Але не вся. Як повідомили в Кабінеті Міністрів, до послаблення не готові Чернівецька, Рівненська, Волинська та інші області, де останнім часом спостерігається зростання рівня захворюваності.

Зокрема, на Рівненщині зафіксовано понад 1300 підтверджених випадків, 29-ти мешканцям життя врятувати не вдалося, 472-є осіб одужали. Так, у Здолбунівському будинку-інтернаті для літніх людей та осіб з інвалідністю інфікувалися 6 працівників і 6 підопічних. Всього у закладі перебуває 190 осіб похилого віку, яких обслуговують 110 медичних і соціальних працівників.

Корпус №5, де стався спалах, локалізовано. Також виставлено пост поліції.

У Здолбунівському будинку-інтернаті для літніх людей та осіб з інвалідністю інфікувалися 6 працівників і 6 підопічних. Всього у закладі перебуває 190 осіб похилого віку, яких обслуговують 110 медичних і соціальних працівників. 

– У разі погіршення стану здоров'я персоналу і пацієнтів Здолбунівського будинку-інтернату для престарілих та осіб з інвалідністю, скоріш за все, їх розмістять у Рівному. Ситуація на сьогоднішній день контрольована. Питання в тому, що це літні люди і вони перебувають у групі ризику, – говорить перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Сергій Подолін.

Для того, щоб область могла претендувати на послаблення карантину, має бути не більше 20-ти виявлених випадків коронавірусу за добу. Наразі на Рівненщині їх було 66.

За іншими критеріями область могла б перейти до адаптивного карантину, адже лікарні заповнені на 30 відсотків. А ще там проводять тестів учетверо більше від мінімально визначеного Кабміном. І саме цим пояснюють високі цифри. Але все ж ризикувати в області не наважилися.

Тим не менше, у самому Рівному зміни відбулися. Відновили рух маршруток, правда лише 25-ти з 280-ти. Тепер вони з тролейбусами та автобусами курсують від 6-ї ранку і до 21-ї години. Беруть пасажирів лише в масках і на сидячі місця.

Валентин СТАВСЬКИЙ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel