Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Послаблення карантину у Ковелі не буде

Рішення прийнято на засіданні комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів міський голова Олег Кіндер.

Фото Ковельська міська рада.

Послаблення карантину у Ковелі не буде

22 травня відбулось засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів міський голова Олег Кіндер. Йшлося про продовження карантину на території міста з метою запобігання поширенню коронавірусу

Відповідно до  рішення  Регіональної комісії з питань ТЕБ та НС Волинської ОДА та постанови Кабінету Міністрів від 20 травня №392 у Ковелі послаблювати заходи не будуть. Як зазначив міський голова, поки немає для цього підстав, оскільки  кількість тих, хто захворів з кожним днем зростає. 

Це підтвердили заступник генерального директора Ковельського МТМО з дитинства та пологової допомоги Ольга Козачук та завідувачка Ковельським міськрайонним відділом ДУ «Волинський ОЛЦМ України» Людмила Маляр.

На думку фахівців, поки не на часі послаблювати карантин, адже саме соціальні  контакти ведуть до зростання захворюваності.

Вони повідомили, що на сьогодні у Ковелі та Ковельському районі зареєстровано 148  випадків Covid-19, з яких 143 - у місті. Поки тих, хто звертається, за допомогою не зменшується, а скоріше навпаки.

Разом з тим, ведеться епідеміологічне розслідування спалахів: на ВКФ «Ковель», де захворіло 13 працівників, серед прихожан церкви Архістратига Михаїла – 21 людина, по 2 випадки зареєстровано у місцевому Пенсійному фонді, на ПТМ «Ковельтепло», в медичному коледжі, поліції. Серед тих, хто занедужав – 24 медики, шестеро дітей.

На думку фахівців, поки не на часі послаблювати карантин, адже саме соціальні  контакти ведуть до зростання захворюваності.

Джерело: Ковельська міська рада.
Telegram Channel