Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
В Укргідрометцентрі назвали дати потепління в Україні

Травневі опади мають свою красу й цінність.

Фото pixabay.com.

В Укргідрометцентрі назвали дати потепління в Україні

26 травня в Україні часом дощі, вдень на Закарпатті та Прикарпатті місцями з грозами, лише вночі у більшості західних областей без істотних опадів. Вітер переважно північно-східний, 5-10 м/с. Температура 26 травня вночі 6-11°, вдень 12-17°, на заході та півдні країни до 20°; на високогір'ї Карпат протягом доби 2-7° тепла

В Українському гідрометеорологічному центрі прогнозують потепління в усіх регіонах України 3-4 червня зі збереженням дощової погоди, однак температура повітря при цьому підвищиться. Водночас до цього часу потепління очікувати не слід.

«Відчутного для людей потепління треба очікувати вже в червні. Починаючи з 3-4 числа і далі. Поки що не можна про це говорити, тому що у нас буде холодна погода, хмари, дощі, відчутного потепління ми не чекаємо», — повідомив Суспільному директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

За його словами, 3-4 червня не припиняться опади у вигляді дощів, однак вони йтимуть на фоні набагато вищої температури повітря. Кульбіда повідомив, що у ці дні температура буде доходити до 20 і більше градусів.

3-4 червня не припиняться опади у вигляді дощів, однак вони йтимуть на фоні набагато вищої температури повітря.

«Це вже буде майже літо», — підсумував Кульбіда.

Telegram Channel