Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Чия «Ромашка»? Roshen судиться з російською компанією

Приватні компанії виборюють право на фантик.

Фото Liga.net.

Чия «Ромашка»? Roshen судиться з російською компанією

Предмет суперечки – цукеркова обгортка

Українська кондитерська корпорація Roshen та російська кондитерська компанія «Рот-Фронт» сперечаються у Європейському суді щодо використання етикети для цукерок «Ромашка» із зображенням квітів ромашки.

Про це повідомляє Liga.net з посиланням на матеріали суду, інформує УНІАН. Зазначається, що російська компанія хоче домогтися, щоб суд не дозволив корпорації Roshen зареєструвати віжуал для етикетки цукерок «Ромашка» українського виробництва, у якому використані квіти ромашки.

«У рішенні суду від 13 травня йдеться про те, що «Рот-Фронт» просить Загальний суд ЄС скасувати рішення про відхилення свого заперечення, поданого у 2017 році проти європейської заявки корпорації Roshen на реєстрацію зовнішнього вигляду етикетки з графічними елементами у вигляді квітів ромашки як знака», - пише видання.

«Рот Фронт», зокрема, заявив, що заявка Roshen викличе плутанину у споживачів щодо виробника товару.

Відповідно до матеріалів справи, суперечка між «Рот-Фронт» та Roshen почалась у 2017 році - тоді російська компанія подала опозицію проти європейської заявки від Roshen, яку та подала у 2016 році. «Рот Фронт», зокрема, заявив, що заявка Roshen викличе плутанину у споживачів щодо виробника товару. У липні 2018 року відділ опозиції задовольнив прохання «Рот-Фронт» та відхилив заявку Roshen.

Telegram Channel