Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Волинські прикордонники три пакунки з сигаретами знайшли в кущах (Фото)

Фото ДПСУ.

Волинські прикордонники три пакунки з сигаретами знайшли в кущах (Фото)

Дві групи контрабандистів, які планували перемістити через «зелений кордон» понад 7,5 тисяч пачок сигарет, викрили військовослужбовці Держприкордонслужби минулої доби

Прикордонники відділу «Рівне» Луцького загону під час патрулювання місцевості біля кордону з Польщею вивили двох осіб, які рухалися із пакунками в руках. Побачивши наряд, невідомі викинули їх в кущі і, не зважаючи на вимогу прикордонників зупинитися, почали втікати в напрямку села Бережці, що на Волині. Одного правопорушника затримали, інший вдався до втечі. Під час перевірки місцевості, поблизу берега річки Західний Буг правоохоронці виявили три пакунки з цигарками, які пачкарі мали намір переправити по той бік кордону. 2400 пачок курива доставили до прикордонного підрозділу для подальшої передачі компетентним органам.

На правопорушника склали  документи за ст. 202 «Порушення прикордонного режиму…», 204 «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» та 185-10 «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України …з охорони громадського порядку і державного кордону»  Кодексу України про адміністративні правопорушення. Його подальшу долю вирішуватиме суд.

А на Закарпатті  контрабандисти планували перемістити до сусідньої Румунії 10 ящиків сигарет.

Побачивши наряд, невідомі викинули їх в кущі і, не зважаючи на вимогу прикордонників зупинитися, почали втікати в напрямку села Бережці, що на Волині.

Незаконному переміщенню через українсько-румунський кордон тютюнової контрабанди запобігли учора ввечері прикордонники Мукачівського загону у ході реалізації інформації, що надійшла від співробітників оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону. 

Під час патрулювання  прикордонний наряд відділу «Ділове» помітив рух осіб в бік державного кордону. Правопорушники несли на плечах пакунки, загорнуті у чорний поліетилен. Зрозумівши, що їх викрито, зловмисники покидали свої ноші та вдались до втечі. Під час огляду місцевості прикордонники виявили 10 ящиків, у яких знаходилось 5200 пачок сигарет з акцизними марками Республіки Молдова.

За даним фактом на адресу ГУ ДФС та ГУ НП в Закарпатській області направлено повідомлення про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 204 КК України.

Тютюнові вироби доставили до прикордонного підрозділу, згодом їх буде передано співробітникам ДФС.

 
 

 

Джерело: Державна прикордонна служба України.
Telegram Channel