Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
9800 банок контрабандної консерви виявили волинські митники

Товар вилучили.

Волинська митниця Держмитслужби

9800 банок контрабандної консерви виявили волинські митники

На митному посту «Ягодин» Волинської митниці Держмитслужби виявили незадекларований товар вартістю 200 тисяч гривень

24.05.2020 р. прямуючи з Республіки Польща в Україну, в зону митного контролю митного поста «Ягодин» Волинської митниці Держмитслужби по заїхав вантажний автомобіль під керуванням громадянина України.

В результаті повного митного огляду зазначеного транспортного засобу, виявлено 9800 банок консервів торговельної марки «DWORSKA UCZTA» загальною вартістю 200 тисяч гривень.

Відповідно до поданих до митного контролю документів слідував вантаж «гуманітарна допомога». В результаті повного митного огляду зазначеного транспортного засобу, виявлено 9800 банок консервів торговельної марки «DWORSKA UCZTA» загальною вартістю 200 тисяч гривень.

 

 Таким чином, громадянин Республіки Польща, відповідальний за завантаження товару, через громадянина України, вчинив дії, спрямовані на переміщення на митну територію України вантажу з приховуванням його від митного контролю, шляхом подання митному органу документів, що містять неправдиві відомості щодо найменування, ваги та кількості товару.

 

 Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Санкція даної статті за такі дії передбачає конфіскацію прихованого від митного контролю товару та накладенням штрафу у розмірі 100 відсотків його вартості.

 

 

Джерело: Волинська митниця Держмитслужби
Telegram Channel