Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Волинський фермер викинув десятки тонн овочів, які зіпсувалися за час карантину (Відео)

У холодильнику городина зберігається довше.

Фото UA.Волинь.

Волинський фермер викинув десятки тонн овочів, які зіпсувалися за час карантину (Відео)

Через тривалу заборону роботи ринків і ярмарків волинський сільгоспвиробник Руслан Хомич не зміг продати вирощену городину

За словами фермера, зі ста тонн врожаю 30% овочів вже зіпсувалося, а відкриття ринків не вирішує проблеми збуту продукції, оскільки є сезонний попит на певні види овочів, а він зараз закінчився, передає «Суспільне. Волинь».

Овочі вирощені за європейськими стандартами, але на жаль, вони нікому не потрібні. Цього року ми взагалі думаємо чи сіяти борщовий набір.

Нагадаємо, ринки і ярмарки у Луцьку та області припинили роботу 16 березня. 30 квітня у обласному центрі, луцькі лепутати дозволили відновити роботу сільськогосподарським ярмаркам.

Нині вирощені в господарстві моркву, капусту та буряк фермер зберігає в холодильних кімнатах. На підтримку температури в них потрібно 10 тисяч гривень щомісяця, каже підприємець.

Руслан Хомич каже, городину навіть попри карантинні послаблення не має куди подіти: «Овочі вирощені за європейськими стандартами, але на жаль, вони нікому не потрібні. Цього року ми взагалі думаємо чи сіяти борщовий набір».

Овочі, які у холодильники не вмістилися псуються. Частину городини Руслан Хомич мусить викидати на смітник. Утилізував вже 30% цьогорічного врожаю.

Фермер звернувся по допомогу до чиновників з департаменту агропромислового розвитку Волині. Там господарю порадили збувати городину, поки не зіпсувалася, через інтернет.

Заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Людмила Петриканин зазначила: «Найбільша проблема в тому, що зараз весна. Карантин, не було такого ринку збуту, як традиційно, тому що більшість фермерів збувають на ярмарках і на ринках, а вони були закриті. Сьогодні вранці я говорила з Русланом Хомичом, ми попередньо пропонували є такий сайт асоціації міст, багато виробників включилися в нього і мали реалізацію.»

Telegram Channel