Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Нововолинську вирішили посилити контроль на ринках

Є систематичні порушники у період карантину.

Фото Нововолинської міськради.

У Нововолинську вирішили посилити контроль на ринках

Держпродспоживлужба має прийняти дієвіші заходи для наведення порядку у місцях торгівлі

26 травня під головуванням першого заступника міського голови, секретаря ради Андрія Сторонського відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це інформує сайт Нововолинської міськради.

Головний спеціаліст відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Оксана Наумчук повідомила, що, починаючи з 19 травня 2020 року проведено 77 обстежень закладів та торгових точок. Вона відзначила, що більшість із них дотримуються карантинних заходів. Із керівниками закладів, де були зафіксовані порушення, проведена роз’яснювальна робота.

Начальник Нововолинського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Ярослав Лешко додав, що від початку травня здійснено 14 позапланових перевірок на ринку біля стадіону «Шахтар» та 6 перевірок на центральному нововолинському госпрозрахунковому ринку. Серед зафіксованих порушень: недотримання встановленої відстані між торговими місцями  та  безпечної дистанції 2 метри між покупцями; торгівля сільськогосподарською продукцією без захисних екранів. Ці порушення усували оперативно, після звернення до відповідальних за роботу ринків осіб.

Директор ринку Ігор Федоришин висловив занепокоєння, що є систематичні порушники вимог роботи ринку у період карантину. Зокрема, у години пік  спостерігається скупчення людей і нелегко контролювати ситуацію.

Зокрема, у години пік  спостерігається скупчення людей і нелегко контролювати ситуацію.

Члени комісії розглянули оптимальні варіанти усунення недоліків та напрацювали алгоритм подальшої роботи. Зокрема, вирішили зобов’язати Держпродспоживлужбу прийняти дієвіші заходи для наведення порядку на міських ринках; директору ринку  забезпечити дотримання усіх карантинних вимог; поліції своєчасно реагувати на виявлені порушення.

Telegram Channel