Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Депутати Зарічанської ОТГ оскаржуватимуть у суді рішення Кабміну про приєднання громади до Володимира

Обранці вважають, що рішення уряду порушує права та інтереси сільської ради.

Фото сайту «Буг».

Депутати Зарічанської ОТГ оскаржуватимуть у суді рішення Кабміну про приєднання громади до Володимира

Рішення звернутися у судовий орган прийнято на сесії 26 травня

26 травня відбулася 45-а сесія Зарічанської ОТГ, де окремим питанням було ознайомлення з урядовим перспективним планом формування територій громад Волинської області, який передбачає Володимир-Волинську ОТГ (з центром у Володимирі-Волинському), до якої входитимуть Зарічанська і Ласківська громади. Про це інформує сайт Володимир Медіа.

У своєму виступі голова Зарічанської ОТГ Ігор Пальонка наголосив: «На жаль усі моменти, які ми доводили в ОДА стосовно того, що наша громада створена відповідно до чинного законодавства та має право на існування, не були взяті до уваги. Нас не почуто. Нещодавно була нарада в Асоціації ОТГ, у якій брали участь  представники 123 громад, в тому числі й Зарічанської ОТГ. Усі ті, кого приєднуватимуть до міст обласного значення без їх згоди, твердо налаштовані відстоювати свою територіальну незалежність».    

Депутати Зарічанської ОТГ підтримали звернення до обласного адміністративного суду міста Києва про визнання протиправною та скасування Постанови Кабінету Міністрів щодо перспективного плану формування територій громад Волинської області в частині включення до міста Володимир-Волинський Зарічанської ОТГ.

Ознайомившись з перспективним планом депутати Зарічанської ОТГ підтримали звернення до обласного адміністративного суду міста Києва про визнання протиправною та скасування Постанови Кабінету Міністрів щодо перспективного плану формування територій громад Волинської області в частині включення до міста Володимир-Волинський Зарічанської ОТГ як таку, що порушує права та інтереси  сільської ради.  

Telegram Channel